Lalatovićeva Mladost ispala iz elite, sledi drama u Super ligi!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 22.05.2023.
20:00
Izvor: Sportske.net

U terminu od 18 časova danas su odigrane sve četiri utakmice plej-aut faze 36. kola Super lige Srbije.

Pedja Milosavljevic
Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Fudbaleri Mladosti GAT danas su i zvanično ispali iz Super lige Srbije pošto su u pretposlednjem kolu plej-auta remizirali na domaćem terenu sa Napretkom 0:0.

Izabranici Nenada Lalatovića tako su postali prvi koji se sele u Prvu ligu Srbije, dok je Napredak i zvanično opstao u eliti.

Spartak iz Subotice savladao je Radnički u Nišu golom Srđana Hrstića u 14. minutu nakon promašenog penala, čime je Spartak nadomak i matematičkog opstanka sa 38 bodova.

Sa druge strane, Radnički čeka težak zadatak jer ima 35 bodova i nalazi se na poziciji broj 13 koja vodi u doigravanje za opstanak protiv kluba iz Prve lige Srbije.

Radnik iz Surdulice ostvario je važnu pobedu protiv Kolubare na domaćem terenu 2:1. Poveo je domaćin u 16. minutu golom Radulovića sa penala, da bi u 27. Sadiković na sjajan način iz slobodnog udarca poravnao rezultat.

Surduličani su na kraju pobedili golom Krunića sa penala početkom drugog poluvremena, Radnik je osvojio svoj 34 bod i ima šansu da se dokopa opstanka, iako je pretposlednji na tabeli.

Identična je bodovna situacija i sa Javorom koji je u Ivanjici poražen od Mladosti iz Lučana sa 1:0. Gol odluke za goste dao je 19-godišnji Nikola Jojić u 83. minutu.

Osim Napretka koji ostaje u Super ligi, nadomak tog cilja su i Spartak Subotica i Kolubara koji se sa 38 bodova nalaze na 10. i 11. poziciji.

Mladost Lučani i Radnički Niš imaju po 35 na 12. i 13. poziciji, dok po bod manje imaju Javor i Radnik iz Surdulice.

Poslednje kolo plej-auta Super lige Srbije doneće nam mnogo drame.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke