Lalatovićeva ''uraganska'' izjava posle poraza od Metalca!

Autor: Darko Mitrović
petak 20.05.2022.
19:58
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Maltene u jednom dahu prokomentarisao je nekoliko različitih tema!

Screenshot/YouTube/Super liga Srbije
Screenshot/YouTube/Super liga Srbije

Povezane vesti

Kragujevački Radnički poražen je danas u poslednjem kolu plej-auta Super lige na svom terenu od Metalca sa 2:1, ali taj poraz nije imao nikakvog takmičarskog značaja, jer su Kragujevčani još ranije obezbedili učešće u baražu, a Metalac se seli u Prvu ligu Srbije.

Radnički je ovaj meč završio sa igračem manje, jer je u finišu prvog poluvremena isključen napadač domaćeg tima Đorđe Maksimović zbog udaranja laktom protivničkog igrača.

Međutim, u prvoj izjavi posle meča pred kamerama TV Arena sport, trener Radničkog Nenad Lalatović je izrazio ogorčenje zbog toga što VAR soba nije reagovala u toj situaciji.

''Hteo bih da pitam, čemu služi VAR u Srbiji, nije mi jasno. Ja pojma nemam za šta služi VAR. Pogledajte da li mu protivnički igrač čupa pola grudi, pogledajte nameru mog igrača, ja sam mislio da je bilo po glavi, ali on je po stomaku udario protivničkog igrača bez nekog trzaja. Neću da komentarišem situaciju da ne bih bio kažnjen, ali hajde da pogledamo VAR. U Kragujevcu se nikad ne gleda VAR. Hajde bar u baražu da gledamo VAR. Da se ne gleda da li ovaj klub vode političari, ili neki drugi. Krivo mi je da moj igrač koji nas je doveo do baraža golom protiv Proletera danas dobije direktan crveni karton, iako mu je protivnički igrač odneo pola grudi. On ga je udario laktom u stomak, bez trzaja i glavni sudija neće da pogleda VAR. Ako postoji VAR, hajde da gledamo VAR. Da pogledamo usporeni snimak i da kažemo da li je za crveni karton. Greh je da momak od 23 godine, dete Kragujevca ne igra u baražu ovde pred 10-15 hiljada ljudi.

Mi se okrećemo onome za šta svaki Kragujevčanin živi. Znam da nekima smetamo, znam da je mnogima krivo što Radnički nije ispao. I ja im kažem neće ispasti, jer imamo kvalitet, ovaj klub i grad je zaslužio da gleda superligaški fudbal. Ja već sada zovem navijače, svakog Kragujevčanina, da dođu, da bude 20.000 ljudi i da pokažu sliku Srbiji zašto Radnički zaslužuje da igra u Super ligi. Brz njihove podrške mi ne možemo ništa.

Ja sam ovde igrao protiv Sartida pred 20.000 navijača, gledao sam skoro tu utakmicu. Molim svakog navijača da nam daju podršku, pogotovo ovde na 'Čika Dači''', izjavio je Lalatović.

Prethodnih dana se pisalo da će Lalatović na kraju ove sezone otići iz Radničkog na klupu banjalučkog Borca. On je potvrdio da su ga Banjalučani kontaktirali, ali je naglasio da NIŠTA nije potpisao i da će se sve znati tek po završetku baraža.

''Još nešto, nigde nisam potpisao, tek 5. juna ću odlučiti da li napuštam srpski fudbal ili ne. Hoću da navijači Radničkog to znaju. Maksimalno sam koncentrisan na ove dve utakmice. Ako bih otišao u Borac iz Banjaluke, to je isto veliki klub, ali ako bih potpisivao, potpisivao bih tek 5. juna. Nismo ispali iz lige, ostaćemo u ligi, molim sve navijače da dođu ovde da u nedelju proslavimo'', ponovio je Lalatović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke