Lazarević i Radulović se takmičili u evrogolovima, Voša pobedila Napredak

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 11.12.2023.
20:25
Izvor: Sportske.net

Velika i važna pobeda "stare dame".

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine pobedili su na svom "Кarađorđu" ekipu Napretka rezultatom 2:0 u 18. kolu Super lige Srbije. 

Napredak je prvi pripretio i imao dve solidne prilike u četvrtom i 19. minutu, ali je Carević ostao nesavladan.

Voša je dominirala, ali je teže dolazila do opasne zone, da bi onda u 29. minutu Malbašić prvi put ozbiljnije pripretio udarcem sa distance, koji je završio pored stative.

Ali onda, u 34. minutu, desni bek Vojvodine Lazarević je iskoristio povratni pas Zukića i poslao loptu sa dvadesetak metara u sam desni ugao golmana Bajića za 1:0.

Do odlaska na odmor, Voša je uspela da dođe i do drugog pogotka, pošto je evrogol postigao Andrija Radulović. On je prihvatio loptu od Mateusa Indija na ivici kaznenog prostora sa svoje desne strane, potom se namestio i pogodio same rašlje za 2:0.

Domaći su nastavili da dominiraju i u nastavku, a u 52. minutu Vukanović je spoljnim delom stopala maestralno proigrao Lazarevića na drugoj stativi, desnog beka Voše delili su centimetri da postigne i drugi pogodak na meču.

Novu lepu akciju Voša je izvela na isteku časa igre, Radulović je ponovo bio u centru pažnje, uneo je loptu u sredinu sa leve strane, nesebično je odložio do Nikolića koji je sa 18 metara šutirao preko gola.

Napredak je konačno proigrao sredinom drugog poluvremena kada su gosti imali tri dobre prilike, ali je Carević zaustavio pokušaje Bojovića i Stanojlovića. Voša je imala još jedan dobar pokušaj Nikolića, posle Lazarevićevog kornera, potom je veliku priliku imao i Malbašić, ali promene rezultata nije bilo.

Voša je sada skočila na šesto mesto sa 25 bodova, ali odmah diše za vratom Čukaričkom i Novom Pazaru koji imaju po 26, dok je Napredak 14. sa 17 bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke