Lazetić: ''A kritikovali su nas zbog velikog broja Zvezdinih igrača u reprezentaciji...''

Autor: Darko Mitrović
utorak 26.03.2024.
21:30
Izvor: Sportske.net

Kadeti nas jedini obradovali posle neuspeha U19 i U21 selekcija.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Direktor mlađih selekcija FSS Nikola Lazetić izrazio je zadovoljstvo zbog novog plasmana naše kadetske (U17) reprezentacije na Evropsko prvenstvo.

U izjavi za zvanični sajt FSS Lazetić je pohvalio selektora i igrače, ali i istakao kako se radi u Savezu sa mlađim selekcijama.

''Želeo bih pre svega da selektoru Damjanoviću i njegovim momcima čestitam na fenomenalnoj partiji protiv Turske i pobedi koja nam je obezbedila učešće na završnom turniru na Kipru. Podatak da smo treći put zaredom među najboljim selekcijama do 17 godina u Evropi, dovoljno govori o radu sa mlađim kategorijama u Fudbalskom savezu Srbije i načinu na koji kroz instruktorske službe selektiramo najtalentovaniju decu u zemlji. 

Osnovni cilj je da što veći broj tih igrača dogura do A reprezentacije, ali je svakako i takmičarski aspekt veoma važan faktor u procesu njihovog sazrevanja. Učešće na Evropskom prvenstvu i odmeravanje snaga sa najboljima može da im bude ogroman impuls u daljem toku karijere.

Prve godine smo bili treći u Evropi, druge godine prošli grupnu fazu šampionata i ispali u četvrtfinalu, ostaje nam da verujemo da će treća biti sreća. Verujemo u ovu generaciju i nadamo se zapaženom rezultatu na završnom turniru na Kipru. '', istakao je Lazetić.

Podsetio je i na kritike koje su dolazile na adresu selektora zbog poziva u reprezentaciju čak trinaestorici igrača iz Crvene zvezde.

''Mnogi su sumnjali u izbor selektora Damjanovića i kritikovali nas zbog velikog broja igrača Crvene zvezde koji su se našli na konačnom spisku. Rezultati na turniru u Gruziji govore o tome da kriterijum nije klupska pripadnost, već isključivo kvalitet igrača. Zovemo samo najbolje i tako će biti i ubuduće“, poručio je Lazetić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke