Lazetić "izgurao", Srbija dobija reprezentativca iz Vojvodine

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 15.03.2021.
13:35
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda.

© Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Talentovani fudbaler Vojvodine Vlada Novevski zaigraće za mladu reprezentaciju Srbije bez obzira na to što je prošao mlađe selekcije Severne Makedonije, odakle vodi poreklo.

Ključan čovek u donošenju odluke Novevskog bio je novi direktor mlađih kategorija Fudbalskog saveza Srbije Nikola Lazetić, koji je u prošlosti obavljao funkciju sportskog direktora u novosadskom klubu.

Momak rođen 2002. godine je potvrdio da se odlučio za Srbiju nakon sastanka sa Lazetićem.

"Posle razgovora sa direktorom Nikolom Lazetićem definitivno sam, zajedno sa roditeljima, doneo odluku da posle četiri godine nastupa za sve kategorije Severne Makedonije, zaigram za Srbiju. I biće mi čast", rekao je Vlada Novevski, krilni napadač Vojvodine koji je nedavno potpisao profesionalni ugovor sa novosadskim klubom.

Fudbaler koji je ove sezone debitovao kod trenera Nenada Lalatovića istakao je razloge zbog kojih se odlučio za Srbiju.

"Jednostavno procena je da ću imati bolje uslove za razvoj, poverenje na koje sam naišao u Fudbalskom savezu Srbije garantuje mi dobar rad i nadam se potpunu afirmaciju. U Vojvodini sam od pionira, poznajem veliki broj igrača u selekciji i na meni je da se napornim radom nametnem. Ovim putem bih se zahvalio i Fudbalskom savezu Severne Makedonije na svemu što sam doživeo u mlađim selekcijama", naveo je on.

Inače, našu mladu reprezentaciju takmičarske utakmice očekuju tek u septembru, kada će početi novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Srbija će se takm ičiti u grupi sa Francuskom, Ukrajinom, Severnom Makedonijom, Farskim Ostrvima i Jermenijom.

Prethodno će već 30. marta odigrati prijateljsku utakmicu protiv Turske u Alanji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke