Lazetić naoštren: "Sa ovom utakmicom nam kreće plej-of"

Autor: Filip Rodic
četvrtak 28.03.2024.
22:00
Izvor: Sportske.net

Maksimalna ozbiljnost.

© Pedja Milosavljevic/STARSPORT/ 2024 ®
© Pedja Milosavljevic/STARSPORT/ 2024 ®

Povezane vesti

Trener fudbalera TSC-a Žarko Lazetić rekao je danas da je predstojeća prvenstvena utakmica protiv Voždovca za njega veliki izazov i da tim duelom za njegovu ekipu praktično počinje plej-of Super lige.

"Ovom utakmicom nama praktično počinje plej–of, slede nam Novi Pazar, Čukarički i Vojvodina, a zatim pravi plej–of. Sve su to važne utakmice kojima se radujemo i za kakve treniramo. Ulazimo u deo sezone u kome više ne treba motivisati igrače, svi znaju da je u igri sve manje bodova i vremena da se nešto postigne ili prestigne. Svaka utakmica će biti odlučujuća i svaki igrači u ligi će biti motivisan. Rezultat će zavisiti od toga kako se pripremimo i kako sprovedemo ono što želimo", naveo je Lazetić.

Posle dvonedeljne pauze nastavlja se takmičenje u Super ligi, a TSC u petak od 18 časova igra na svom terenu u Bačkoj Topoli protiv Voždovca, utakmicu 29. kola.

"Za mene je ovo najizazovnija utakmica, a rekao sam igračima da i njima treba da bude, jer Voždovac samo po bodovima nije dobro startovao, ali po načinu igre se vidi koliko su kvalitetni. Napredovali su u odnosu na prošlu sezonu i jedva čekam utakmicu jer sam siguran da će biti odlična"
, dodao je Lazetić.

On je rekao da je impresioniran i inspirisan igrom beogradskom kluba u polusezoni. 

"Voždovac ne da nije slab nego je fantastičan. Poseban izazov mi je da pripremam utakmice protiv njih i kapa dole njima kao klubu. Inspirisali su me, a i bilo je vremena, pa sam pogledao sve njihove utakmice. Otišla su im četiri igrača i trener, ali i dalje igraju sjajan presing, što se baš videlo protiv Zvezde i Novog Pazara. Na impresivan način su došli do boda u Pazaru, sa Zvezdom su bili egal na kraju i cenim odlučnost kojom sprovode sve što se od njih traži", naveo je trener ekipe iz Bačke Topole. 

 Lazetić je rekao da se Nikola Kuveljić u sredu povredio i da će propustiti utakmicu, kao i duže odsutni Josip Čalušić, a da su ostali igrači na raspolaganju.  

"Obe ekipe gaje sličan stil igre pa će duel biti velikog intenziteta, sa puno nadmudrivanja i nadigravanje sa obe strane, pravi evropski. Pre pauze smo bili u dobrom momentu sa pobedama i mnogo postignutih golova, a verujem da tonus nije opao tokom pauze", rekao je on. 

 TSC je treći na tabeli sa 53 boda, a Voždovac zauzima 11. mesto sa 30 bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke