Lazetić o velikom problemu srpskog fudbala: "Gde je kraj ovome, treneri se menjaju kao na traci"

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 20.03.2023.
17:30
Izvor: Sportske.net

Slažete li se?

2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT
2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Trener fudbalera TSC iz Bačke Topole Žarko Lazetić rekao je nakon subotnje utakmice protiv lučanske Mladosti da mu je neverovatno kojom brzinom se menjaju šefovi struke u srpskom fudbalu.

Čovek sa najdužim stažom u jednom superligaškom klubu podigao je glas protiv konstantne smene trenera u domaćem fudbalu. Sve je manje poverenja koje se ukazuje stratezima ma koliko god oni iskustva imali... Topolski klub je jedan od retkih koji je u poslednje četiri godine otkako su se plasirali u elitu verovao u svoje trenere. Konkretno, imali su ih trojicu u tom periodu. Zoltan Sabo je ispisao istoriju sa TSC uvevši ih u elitu u sezoni 2018/19, ali je, nažalost, 2020. godine preminuo.

Njegovo mesto na klupi zauzeo je Mladen Krstajić koji se tu zadržao oko godinu dana, a do dolaska Žarka Lazetića privremeno je tim vodio Mirko Jovanović.

Ako TSC pruža šansu svojim trenerima, zašto to ne mogu i drugi timovi u našoj zemlji? Žarko Lazetić se upitao nakon što je posle meča sa Mladosti saznao da njegov kolega sa suprotne strane Dragiša Žunić napušta mesto šefa struke, no ostaje u klubu.

"Pre priče o utakmici reći ću ono što sam video, da Stanković više nije trener Pazara, čujem šta Žuna govori... Vojvodina je smenila Rastavca, koji je doneo svežinu u srpski fudbal, pojavom i ophođenjem, kao i Žuna i Stanković trener meseca. To nema smisla i ne vodi ničemu. Gde je kraj tome? Da li novo rukovodstvo FSS može da nekako stane na put tome? Mi treneri takođe živimo taj fudbal, dajemo najviše od sebe i nije mi tu ništa jasno oko tih ljudi koji menjaju i šta time dobijaju. Da ne pričam koliko je bilo smena u nekim klubovima, što je prosto neverovatno. Imamo Radnički Kragujevac, koji je ispoštovao svog trenera i vidimo kako im se vratilo, a imali su lošu seriju rezultata", rekao je Lazetić.

'Seča' trenera se danas nastavila budući da je subotički Spartak koji je upravo u komšiluku TSC prekinuo saradnju sa Ljubišom Dunđerskim.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke