Lazetić po Sadikovom receptu? Poznate sve brojke transfera i dinamika isplate!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.01.2022.
12:43
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Partizan je bio strpljiv sa Sadikom i to mu se isplaćuje, Zvezda će primeniti sličan recept.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Transfer Marka Lazetića iz Crvene zvezde u Milan je ovih dana glavna tema na ''Marakani'', a informacije i iz Italije, i iz Beograda govore da je ozvaničenje posla veoma blizu, možda već za dan ili dva.

Talentovani napadač je juče napunio 18 godina, italijanski mediji prenose da je sa ''Rosonerima'' dogovorio sve lične finansijske detalje i da ga u Milanu neće seliti u ''Primaveru'', odnosno u njihov omladinski tim, već će odmah dobiti priliku da se nametne u prvom tmu.

Oko iznosa koji će Crvena zvezda zaraditi bilo je oprečnih informacija, ali ''Telegraf'' je ovog popodneva otkrio sve detalje.

Iako se juče spekulisalo da će Milan odmah uplatiti pet miliona evra Zvezdi, izgleda da će crveno-beli morati da se strpe dok dođu do te sume.

Pomenuti izvor otkriva da će Milan na ime obeštećenja platiti Crvenoj zvezdi četiri miliona evra, i to u dve rate, dva miliona odmah, a još dva na leto.

Ostatak zarade Zvezda će moći da očekuje kroz dodatne bonuse, nešto slično poslu kakav je Partizan pre godinu i po sklopio sa španskom Almerijom.

Prema tim saznanjima, Zvezda će zaraditi još 500.000 evra ako Milan sa Lazetićem u timu uđe u Ligu šampiona. Dodatnih 250.000 sledi kada Lazetić bude odigrao 10 mečeva u dresu ''Rosonera'', a ako dođe do brojke od 20 odigranih mečeva za Milan, Zvezda će inkasirati još 250.000.

I konačno, Zvezdi sleduje i deset posto od sledećeg Lazetićevog transfera, a tim da će Milan imati mogućnost da te procente otkupi za 500.000 evra u narednih godinu dana.

Dakle, ako se svi ovi bonusi ispune i ako ne bude procenata od sledeće prodaje, Zvezda bi u toku ove godine mogla da od Lazetićevog transfera zaradi maksimalno 5.5 miliona evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke