Lazetić potvrdio, povećava se broj ''bonusa'' u Superligi, biće još promena

Autor: Darko Mitrović
subota 08.06.2024.
13:45
Izvor: Sportske.net

Treneri će morati da se prilagode novom pravilu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Iako je ranije bilo i mišljenja da možda treba ukinuti ''bonus-pravilo'' i da mladi igrači sami treba da se izbore za svoja mesta u prvim timovima superligaških klubova, sada stižu najave da će se broj ''bonus-igrača'' povećati.

To je u razgovoru za TV Arena sport potvrdio Nikola Lazetić, direktor mlađih reprezentativnih kategorija.

''Planovi su da prvo reorganizujemo takmičenje, zatim da povećamo broj bonus igrača na dva u Superligi. Želimo da naša liga bude ta u kojoj će naši reprezentativci imati prioritet. Zatim, želimo da u svakom timu u Srbiji igraju bar dva mlada igrača od početka utakmice. 

Bonus će biti igrači 2002. godište koji imaju pravo nastupa za mladu reprezentaciju i mlađi igrači. Želimo da konačno imamo u budućnosti mladu i omladinsku selekciju sa igračima koji igraju standardno u svojim klubovima'', izjavio je Lazetić.

Zakođe, najavio je i skraćivanje liga u omladinskoj i kadetskoj konkurenciji.

''Želimo da reorganizujemo lige mlađih kategorija. Već smo napravili kategorizaciju i standarde, očekujem da IO FSS verifikuje odluke koje smo doneli na komisijama mlađih kategorija. Moramo da napravimo jedno ravnopravno takmičenje u kome neće moći da se pojavljuju neke škole fudbala ili klubovi koji ne ispunjavaju kriterijume i standarde takmičenja i onda gube po 20:0, a zatim odmah iste sezone ispadnu iz lige. 

Takođe, želimo i da smanjimo broj klubova u ligama kadeta i omladinaca kako bi se igrači malo rasteretili, jer imaju previše utakmica u toku sezone, plus konstantni pozivi sa selekcije kako regiona tako i nacionalne. Tražimo način i kako da vratimo Kup takmičenje koje je neko nekada ukinuo da bi zadovoljio neke 'sitne duše' i napravio takav sistem da sada ne ulaze najbolje ekipe u viši rang nego po ključu. Svaki region daje po jednog i ispadaju četiri ekipe. 

I mi umesto da budemo razvojna liga kadeta i omladinaca, imamo takmičenje dece, u kojoj se igra na krv i nož u poslednjih 15 kola, jer je bukvalno deset ekipa u zoni ispadanja, a četiri napuštaju ligu. To želimo da promenimo. Plan je da dve ekipe ispadaju i da tako ulaze najbolje dve u viši rang, a ne po ključu'', zaključio je Lazetić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Saturday, 08.06.2024
16:08

Lepo zvuči, ali opet će tu biti marifetluka i nečasnih radnji.

avatar
qyu
Saturday, 08.06.2024
14:45

Bonusi treba da su u nižim takmičenjima a ne u prvoj ligi.