Lazetićevo pomračenje uma umalo koštalo Srbiju, Pantović doneo bodove iz Severne Irske!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 16.10.2023.
22:26
Izvor: Sportske.net

Pobeda nakon debkla u Engleskoj.

FSS
FSS

Povezane vesti

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije savladala je kao gost Severnu Irsku rezultatom 2:1 u meču trećeg kola grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Orlići" su popravili utisak nakon blamaže i istorijskog poraza od Engleske sa 9:1 i pokazali se u boljem svetlu večeras, što su uspeli da krunišu bodovima.

Izabranici selektora Dušana Đorđevića dobro su ušli u utakmicu. To im se isplatilo u 15. minutu kada je ofanzivac Vladimir Lučić lepo prošao po desnoj strani, ušao u sredini i levom nogom pogodio "malu mrežu" protivničkog gola.

Neobjašnjiv momenat dogodio se u 51. minutu. Golman Srbije Ilić rutinski je intervenisao i želeo da započne napad naše selekcije, ali je napadač Marko Lazetić potpuno nepotrebno laktom udario protivničkog igrača u našem šesnaestercu i poklonio Severnoj Irskoj penal, koiji je u gol pretvorio Sijarin Mekgakin.

Ipak nas Lazetićev nepromišljeni potez nije koštao pobede. Igrao se 82. minut kada se Miloš Pantović sjajno snašao u šesnaestercu domaćih, uspeo da dođe do lopte pored dvojice protivničkih defanzivaca i postigne gol vredan tri boda.

Nakon ovog trijumfa Srbija je na trećem mestu u grupi sa 6 bodova, isto toliko imaju i Englezi, dok je Ukrajina prva sa maksimalnih devet bodova. Serna Irska ima tri, a Azerbejdžan jedini nije osvojio ni poen.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke