Lazovića jedna utakmica deli od povratka na "Marakanu"?

Autor: Lazar Nikolić
utorak 06.06.2023.
18:21
Izvor: Sportske.net

Između Serije B i Lige šampiona.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Igrao je Darko Lazović za Crvenu zvezdu u najtežim vremenima. Proveo šest godina na "Marakani", nekako preživeo Bordoa i osvojio titulu sa crveno-belima, ali nije stigao da zaigra u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja sa voljenim klubom.

Ostao je 32-godišnjak miljenik navijača na najvećem srpskom stadionu, a njegovih šest sezona provedenih u "crveno-belom" dresu primer mlađima. 

Nakon Zvezde karijera je brzonogog reprezentativca Srbije odvela u Italiju gde je sa uspehom četiri godine nosi dres Đenove i sada je isto toliko u Veroni, čiji je postao kapiten.

Ipak, ove sezone Lazovićevom timu ne ide dobro. Nekako su izbegli direktno ispadanje u Seriju A, te će se u baražu za opstanak naredne nedelje sastati sa Specijom.

Ta utakmica mogla bi da odredi dalji tok Lazovićeve karije. Naime, srpski reprezentativac sa Veronom ima ugovor do leta 2024. godine, godišnja primanja od oko 1.000.000 evra, ali bi sve to moglo da padne u vodu ukoliko se ekipe preseli u Seriju B.

Teško bi iskusnom fudbaleru, koji je ostavio sjajan utisak u Italiji, palo igranje drugoligaškog fudbala, a to bi lako moglo da znači i njegov odlazak iz Verone.

Naravno, kada je Lazović u pitanju jedna od potencijalnih opcija za nastavak karijere sigurno je i Crvena zvezde.

Sada je situacija u šestostrukom uzastopnom šampionu Srbije potpuno drugačije, nego onda kada je Čačanin bio njen deo. "Crveno-beli" su mnogo finansijski moćniji nego tada i zasigurno bi ljubimcu navijača mogli da ponude barem približno dobar ugovor kakav ima u Veroni.

Osim toga, Zvezdu naredne sezone očekuje takmičenje u grupnoj fazi Lige šampiona, a za Lazovića bi to bila šansa da debituje u elitnom klupskom fudbalskom takmičenju i to u dresu najdražeg kluba.

Ipak, prvo bi trebalo da sačekamo nedelju i baraž za opstanak u Seriji A. Navijači "crveno-belih" verovatno će biti naklonjeniji Speciji, a ako bi Verona ispala iz lige, možda bi uprava kluba sa "Marakane" mogla da krene u posao leta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke