Le Talek: '' Ja sam prvi 'Trikolor' koji je imao m**da da dođe ovde i igra protiv Partizana!''

Autor: Darko Mitrović
petak 29.04.2016.
23:31
Izvor: Sportske.net

Zvezdin vezista se ponovo oglasio u francuskim medijima, otkrivajući svoja dosadašnja iskustva iz Beograda i Srbije.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Očigledno, u Francuskoj veliku pažnju posvećuju igrama Damijana Le Taleka u dresu Crvene zvezde ove sezone.

Posle ''Frans Fudbala'', Zvezdin fudbaler je ovih dana intervjuisan i od strane portala ''Sofoot'', gde je istakao podatak da je baš on prvi Francuz koji je obukao Zvezdin dres.

''To za mene nije neobično, jer gde god da odem, ja sam tamo prvi Francuz. Ali, ono što je najvažnije za mene, to je da sam prvi 'Trikolor' koji je nastupio u 'večitom derbiju' protiv Partizana! To je ono što me čini srećnim. Ja sam taj koji je imao m**a da dođe ovde i igra ovaj derbi'', objašnjava Le Talek.

Naravno, atmosfera na derbiju je nešto što posebno zanima Francuze, a Le Talek se i ovoga puta potrudio da im to na najbolji način ilustruje.

''To je ludilo! Uostalom, i svi koji gledaju meč na TV-u, to mogu da vide. Prethodni meč je pet puta prekidan zbog petardi, baklji i dima. Nismo videli ništa na terenu! Ali, sviđa mi se ta napetost.

Kad smo gostovali Partizanu, posle meča nismo mogli da uđemo u tunel, morali smo na kraju da sprintom stignemo do svlačionica.

Kao što sam i rekao u jednom od prethodnih intervjua, ovde je 'džungla'. Ali kada to kažem, mislim u pozitivnom smislu'',
ističe Le Talek.

On dalje dodaje i da je zadovoljan u Zvezdi, kao i životom u Beogradu, za razliku od Ukrajine, gde je svojevremeno igrao za Hoverle.

''Uh, tamo je bilo teško. Ako nisi mentalno jak, možeš da ideš kući posle dva dana. Jer, to nije grad, to je selo! Nema trening centra, samo jedna livada. Bilo je katastrofalno. Pfiouuuu... Ali, moj izbor je bio ili da igram tamo, ili da prestanem da se bavim fudbalom.

Još kada je počeo rat, mnogi klubovi su bankrotirali i sada liga u Ukrajini više nije na nekadašnjem nivou.

Sada sam u Srbiji, u velikom gradu Beogradu. Ljudi su ljubazni prema meni i ovakav utisak nisam imao još od odlaska iz Dortmunda'',
priznaje Le Talek.

A dominaciju svog kluba u Superligi, uporedio je, naravno, sa francuskim Pari Sen Žermenom, koji trenutno ima 30 bodova više od Liona.

''Igram u najboljoj ekipi u ligi i iz tog razloga mi je i lakše. Imamo veliki procenat poseda lopte, nešto kao PSŽ u Francuskoj. Ovo je veliki tim i iskreno, igramo dobar fudbal'', objašnjava Le Talek.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Smoki king size
Saturday, 30.04.2016
14:25

Igrac je katastrofa...Sta se busa koji klinac!

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Saturday, 30.04.2016
09:48

To imaš čime da se ponosiš jer mnogi ne mogu imati tu čast kao ti da igraju u Zvezdi, ali ti to vraćaš na najbolji način.