Legenda Partizana: "Nadam se prekidu Zvezdine dominacije"

Autor: Filip Rodic
nedelja 17.12.2023.
14:15
Izvor: Sportske.net

Bio je na korak do klupe Partizana.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

"Včiti derbi" je sve bliže, a Partizan je novim kiksem, ovoga puta 3:3 sa Radničkim 1923 u Humskoj, prepustio prvo mesto Crvenoj zvezdi.

Crveno-beli su u periodu nadmoći, a bivši as Partizana Dejan Vukićević je bio član generacije koja je devedesetih donosila titule.

Vukićević je u intervjuu za "Sport klub" govorio kako je malo falilo da postane trener Partizana u sezoni 2005/06, pa se dotakao i sadašnjosti.

"Ostaje žal što nisam došao do klupe, uprkos skoro završenim pregovorima i izvesnoj promociji. Došao je tada Nemac, Jirgen Reber. Prolazile su godine, sve sam dalje od Partizana. Ljubav, ipak, ne može da se izbriše, iz srca nas, partizanovaca, pogotovo. Pomno pratim moje crno-bele, aktuelnu trku sa izuzetno organizovanom Crvenom zvezdom posebno. Nadam se tituli, da je vreme za prekid Zvezdine dominacije! Mirisalo je tako, na rezultatskom planu, godina je u jednom trenutku bila rezultatski perfektna. Partizanova klupa ostaje moja želja, za sada, nerealizovana", rekao je Vukićević.

Partizan je bez titule od 2017. godine, a tokom devedesetih su imali pregršt trofeja.

"Teška decenija je iza Partizana, pogotovo u poređenju sa našom generacijom, devedesetih godina, apsolutnog vladara tadašnje Jugoslavije. Imali smo tada, ’95, ’96, ’97, ako se dobro sećam, sjajan tim, reprezentaciju u malom. Gradili smo karijere, svi do jednog, na zapadu, Kralj, Tomić, Bata Mirković, Saveljić, Ćirić, Čakar, Nađ, moja malenkost… Klupska organizacija bila je na nivou avangarde", rekao je između Vukićević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke