Legenda Radničkog preuzela omladinsku školu Nišlija: "Da igramo napadački i atraktivno!"

Autor: Ivan Cvetković
sreda 15.12.2021.
13:55
Izvor: Sportske.net

Saša Stojanović na novom zadatku.

FK Radnicki Nis
FK Radnicki Nis

Povezane vesti

Novi direktor omladinske škole Radničkog iz Niša "Ivan Krstić Beli" biće Saša Stojanović, saopštio je klub.

Popularni Caki je prošao školu Radničkog za koji je nastupao, postao kapiten i jedna od legendi niškog superligaša, a pre nove funkcije bio je pomoćni trener prvog tima Radničkog.

On će funkciju direktora škole Radničkog obavljati paralelno sa trenerskim poslom u okviru stručnog štaba selektora tima Srbije do 19 godina.

"Ovo je najstarija i najuspešnija škola fudbala u ovom delu Srbije, mesto na kom je poniklo mnogo vrhunskih igrača. Zadatak nam je da i u budućnosti budemo centar razvoja najvećih talenata iz Niša i čitavog jugoistoka naše zemlje. Da bi sve to mogli da postignemo, potrebno je da stalno podižemo standarde, kako u organizaciji i stručnom radu, tako i u pogledu sportske infrastrukture", rekao je Stojanović.

Radnički je ove jeseni značajno unapredio infrastukturu koja se tiče rada omladinske škole.

"Plan rukovodstva kluba i prvog čoveka Ivice Tončeva da se u samoj školi stvori baza igrača koji će činiti okosnicu prvog tima, pravi je put za Radnički i to će biti zadatak svih nas angažovanih u školi. Predočiću trenerima plan rada, a voleo bih da Radnički u svim kategorijama igra napadački i atraktivan fudbal, u kome će uživati i igrači i publika. Mi smo sredina koja je oduvek obilovala talentima, koje ćemo negovati i protežirati, ali i pronalaziti najperspektivnije igrače iz svih krajeva Srbije, i njima ćemo pružiti šansu i uslove za dalji razvoj u našem klubu. Sa najboljima ćemo potpisivati stipendijske ugovore", rekao je Stojanović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke