Legendarni Aršavin: "Zvezda me se ne seća po lepom, sa Vidićem bilo teže u PL"

Autor: Nemanja Janošev
utorak 22.02.2022.
16:00
Izvor: Sportske.net

Sećate li se njegovih umeća?

EPA/RAFAL GUZ
EPA/RAFAL GUZ

Povezane vesti

Bivši ruski reprezentativac i član brojnih evropskih klubova, a sada trener u akademiji Zenita Andrej Aršavin izneo je svoj sud o radu Omladinske škole Crvene zvezde na zajedinčkom boravku u Sankt Peterburgu.

Aršavin je jedan od najboljih ruskih fudbalera u novijoj istoriji i imao je priliku da nastupa u Arsenalu gde je blistao u pojedinim navratima. Ali, morao je da se vrati dosta unazad kako bi se prisetio meča protiv Crvene zvezde 2004. godine u okviru "Kupa prijateljstva".

"Na toj utakmici sam dao dva gola i zabeležio dve asistencije, tako da sigurno nisam u lepom sećanju navijača Zvezde. Svakako da bih voleo da se ponovo sastanemo, ali prvo Zenit mora da prođe dalje u Ligi Evrope. Za nas je situacija dosta teška. Ako se to desi, biće nam drago da se ponovo sastanemo", rekao je Aršavin.

Više puta u svojoj karijeri susreo se sa Nemanjom Vidićem koji je svojevremeno nosio dres Crvene zvezde, a posle moskovskog Spartaka, Mančester junajteda i Intera.

"Često sam se susretao sa njim u karijeri. Dok je igrao u Spartaku davao sam mu golove, ali je u Engleskoj to bilo mnogo teže. Tada je igrao u tandemu sa Riom Ferdinandom i bilo je nemoguće proći pored njih i bilo šta uraditi".

On je potom upitan da prokomentariše odnos između dva kluba, kao i dva naroda.

"Tradicionalno, Srbi i Rusi su braća i prijatelji. Ako govorimo o fudbalu, Srbija ima sjajne igrače koji nastupaju širom sveta i za nas je ogromno iskustvo da imamo bilo kakav vid saradnje sa Zvezdom", podvukao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke