Legende o Beari: "Bio je najbolji!"

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 11.08.2014.
13:18
Izvor: Sportske.net, Tanjug

U reakciji na vest o smrti proslavljenog golmana Vladimira Beare, takođe legende fudbalskog sporta odale su priznanje jednom od najboljih golmana Evrope.

Povezane vesti

Vladimir Beara, jedan od najboljih golmana Evrope u svoje vreme, preminuo je u 86. godini života.

na vest o njegovoj smrti, Tanjugu su legendarni fudbaleri Dragoslav Šekularac, Milutin Šoškić i Vladica Popović istakli da je on bio fudbaler i čovek kome su se divili saigrači, protivnici i navijači.

"Beara je jedan od najboljih golmana sveta, poseban čovek. Voleo je svoju porodicu, nikome nije smetao i svi smo bili ponosni što ga poznajemo", rekao je Tanjugu Šekularac, Bearin saigrač iz Zvezde.

Milutin Šoškić, koji je Bearu zamenio na golu reprezentacije Jugoslavije, je kazao da će zauvek pamtiti debi protiv Mađarske.

"To je bilo 1959. godine, on se opraštao od reprezentacije protiv Mađara, a ja sam mu bio rezerva. Imam sliku tog trenutka koju čuvam kod kuće. To je jedan od najtužnijih i najlepših trenutaka u karijeri. Tragedija je što je jedan takav čovek odlazi. Sve što je dao, dao je pošteno, ostao je čist i gord, takvog ćemo ga pamtiti", izjavio je Šoškić Tanjugu.

Nekadašnji igrač Zvezde Vladica Popović rekao je da  će mu Beara ostati u najlepšoj uspomeni.

"Bio mi je veliki drug. Radi se o sjajnom golmanu, o njemu mogu da pričam samo u superlativima, ali zato što je umro, već zato što je stvarno bio veliki.", istakao je on.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.