Letos ga tražila Voša, a sada može u Ligu šampiona - Superligaš trlja ruke, sve je na njemu!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 20.12.2021.
12:00
Izvor: Sportske.net

Nova superligaška bomba?

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbalski klub Trabzonspor prati nastupe mladog srpskog napadača Uroša Milovanovića, javljaju turski mediji.

Prethodnog leta Vojvodina je pokušavala da angažuje mladog špica koji je ocenjen kao zamena za Milana Makarića u Radniku i odlično je započeo sezonu, a sada bi mogao da načini veliki korak u svojoj karijeri, pod uslovom da zadovolji turski klub.

Kako piše "Karadeniz Gazete", lider turskog šampionata Trabzonspor veoma je zadovoljan s onim što su videli od Milovanovića do sada. Iako nije među najboljim strelcima lige, budući da je sedam puta tresao mrežu u aktuelnoj sezoni, on je svojim predispozicijama skrenuo pažnju na sebe. Dobro je započeo sezonu, bio je u nizu od četiri utakmice na kojima je postigao isto toliko golova...

Milovanović se dopao upravi Trabzona, koja će nastaviti da ga prati do kraja sezone, te će na osnovu njegovih predstava odlučiti hoće li ga angažovati ili ne. Ako mu bude polazilo od noge da postiže golove, Uroš Milovanović će biti predstavljen treneru Abdulahu Avdžiju koji će dati poslednji sud. U tom slučaju, kako kažu turski mediji, Trabzon će pokucati na vrata Radnika, što bi mogao da znači novi priliv u kasu kluba iz Surdulice.

Oni su zaradili milion evra prošlog leta od Alborga koji je kupio najboljeg strelca Super lige Srbije Milana Makarića.

Uroš Milovanović je karijeru započeo u OFK Beogradu, imao je kratki izlet u Levante, a potom je bio deo Crvene zvezde, Grafičara i niškog Radničkog, odakle je stigao u Surdulicu.

Sada bi mogao da zaigra u Ligi šampiona ukoliko Trabzon zadrži mesto među najbolje dve ekipe Turske, a ide im odlično. Imaju 13 poena više u odnosu na trećeplasirani Bašakšehir, dok su na "+9" u odnosu na drugoplasiranu Konju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke