Liga nacija - Srbija ne može u grupu sa Albancima!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 19.01.2018.
18:20
Izvor: Sportske.net

Manje od nedelju dana ostalo je do žreba za grupnu fazu novoformiranog takmičenja pod okriljem UEFA. Srbija u drugom šeširu treće divizije.

Epa/Srđan Suki
Epa/Srđan Suki

Povezane vesti

Naredne srede u Lozani će biti obavljen žreb za sastav grupa novoformiranog takmičenja pod okriljem UEFA koje nosi naziv Liga nacija.

Na stranicama našeg portala u prethodnim mesecima mogli ste da čitate kako će izgledati to takmičenje i kakvu poziciju reprezentacija Srbija zauzima u datom momentu.

Verovatno već znate ali nije naodmet da podsetimo da su "Orlovi" smešteni u C diviziju zajedno sa selekcijama Mađarske, Rumunije, Škotske, Slovenije, Grčke, Albanije, Norveške, Crne Gore, Izraela, Bugarske, Finske, Kipra, Estonije i Litvanije.

Nedelju dana uoči žreba za sastav grupa UEFA je formirala šešire i time obznanila da Srbija neće moći u istu grupu sa selekcijama Grčke, Albanije i Norveške jer je sa njima smeštena u drugi šešir C divizije.

Evo kako izgledaju svi šeširi u C diviziji:

C divizija Liga nacija
Foto: uefa.com

Kao što možete da vidite, velike su šanse da "Orlovi" završe u grupi sa komšijskim zemljama (Mađarska, Rumunija, Crna Gora, Bugarska), dok nas iz četvrtog šešira svakako čeka Kipar ili jedna od zemalja sa severa kontinenta.

Na žrebu će biti formirane tri grupe od po četiri selekcije i jedna u kojoj će biti tri reprezentacije. Grupa u kojoj budu igrale tri reprezentacije biće formirana iz šešira I, II i III.

Pored ovoga, postojaće ograničenje u vidu rasporeda baltičkih i skandinavskih zemalja, pa tako u istoj grupi neće moći da se nađe više od dve selekcije koje pripadaju pomenutim geografskim delovima Evrope.

Takvo ograničenje važi za reprezentacije Norveške, Finske, Estonije i Litvanije!

Pobednik svake od četiri grupa obezbediće plasman u B diviziju, dok će poslednjeplasirane selekcije ispasti u D diviziju.

Za one koji se pitaju kakav je značaj Lige nacija, osim što će se igrati više takmičarskih utakmica, odgovor je vrlo jednostavan.

Reprezentacije koje kroz kvalifikacije ne budu izborile plasman na Evropsko prvenstvo, a budu među četiri najbolje u C diviziji, igraće u plej-ofu čiji će pobednik bukirati kartu za kontinentalnu smotru 2020. godine!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Saturday, 20.01.2018
22:17

Sa svima mozemo.

avatar
Dikan
Saturday, 20.01.2018
09:55

Madjarska, Srbija, Finska, Litvanija

avatar
Al(a)din
Friday, 19.01.2018
20:04

Zasto u 4. sesiru ima samo 3 reprezentacije ???

avatar
Rulermaster
Wednesday, 24.01.2018
09:42

Pa zato sto ima toliko drzava-reprezentacija koliko ih ima. Osim ako ne izmisle neku novu da bi popunila i to 4. mesto. :)

avatar
Baxter Stockman
Friday, 19.01.2018
20:04

Skotska, Srbija, Crna Gora, Litvanija.

avatar
Partizan/Lazio
Friday, 19.01.2018
19:28

U ovakvoj konkurenciji smo favoriti i nema potrebe da plasimo bilo koga, jedino sto bih voleo da izbegnemo Kipar iz poslednjeg sesira.