Lijanko i Srbija - Ovo je konačan rasplet, sve dileme rešene!

Autor: Darko Mitrović
utorak 18.05.2021.
14:47
Izvor: Sportske.net

Stiglo objašnjanje iz Fudbalskog saveza Srbije.

Beta/AP Photo/Dolores Ocho
Beta/AP Photo/Dolores Ocho

Povezane vesti

Prethodnih dana je u srpskoj fudbalskoj javnosti ponovo počelo da se priča o mogućnosti da defanzivac Torina Lijanko Vojnović zaigra za reprezentaciju Srbije, s obzirom da nije nastupao za ''A'' selekciju Brazila.

Tu želju imao je i selektor Dragan Stojković Piksi, ništa protiv nije imao ni sam fudbaler koji je svojevremeno bio član naše mlade reprezentacije, ali se na kraju ispostavilo da od Lijankovog nastupa za Srbiju ipak neće biti ništa.

U čemu je, zapravo, problem, objasnio je sportski direktor naše ''A'' reprezentacije Stevan Stojanović.

''Lijanko je igrač koji ima kvalitet za reprezentaciju Srbije. Selektor Stojković je želeo da ga pozove na turneju koju ćemo imati početkom juna u Japanu. Obavili smo razgovore sa njim i kod njega je postojala želja i interesovanje. Na osnovu prikupljenje dokumentacije kontaktirali smo FIFA i nažalost odgovor je bio negativan.

Lijanko je bio deo mlađih kategorija FS Srbije, zatim je igrao za omladnice i olimpijsku selekciju Brazila, tako da pravila ne dozvoljavaju da opet obuče dres Srbije. Hteli smo i mi i on, ali jednostavno nije moguće'', izjavio je Stojanović, a prenosi zvanični sajt FSS.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Wednesday, 19.05.2021
21:17

Коста је одиграо само 2 пријатељске утакмице за Бразил. А Лијанко је одиграо мали милион. Додуше, ниједна није за А тим. Тако да можда то и није проблем. Има и она ставка да се не може 2 пута мењати националност осим у посебним условима. Е сад, шта су тачно ти посебни услови...

avatar
Nemanjici
Tuesday, 18.05.2021
18:17

A Diego Costa...?