Linglong Superliga gubi smisao, možemo li kao Belgija i Holandija? Ali, sa kim?

Autor: Darko Mitrović
sreda 17.03.2021.
20:30
Izvor: Sportske.net, 24sedam.rs

Širom Evrope se najavljuju skore promene, od najvišeg nivoa, pa nadalje.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Jučerašnja informacija da ćemo uskoro gledati zajedničku ligu Belgije i Holandije ponovo je pokrenula priče i o formiranju nekakve regionalne lige i na ovim našim prostorima, između ostalog i zbog toga što smo svedoci da se ovdašnja Linglong Superliga pretvorila u ligu Zvezde i Partizana koji beleže beskonačne nizove pobeda i ostalih koji mogu jedni drugima da pariraju.

I crveno i crno-beli su značajno napredovali, očekuje se da taj trend nastave i u sledećoj sezoni i da i na evropskoj sceni u kontinuitetu ostvaruju zapažene rezultate, a svi ostali ili tapkaju u mestu, ili kratko bljesnu, pa ''potonu''. Možda se TSC pokaže kao izuzetak u narednim godinama, s obzirom na značajna ulaganja u infrastrukturu.

Mnogi bi, zato, želeli nešto poput ABA lige u košarci, ali fudbalska realnost je drugačija, pa takva reagionalna liga, bez obzira na želju i dalje ne deluje realno.

Na temu regionalne lige je u intervjuu za ''24sedam'' govorio bivši selektor naše mlade reprezentacije Tomislav Sivić, sa posebnim osvrtom na (ne)mogućnost udruživanja sa Mađarskom, gde on ima dug trenerski staž.

Ali, izgleda da i tu postoji, za sada, nepremostiva prepreka.

 ''Ako pričamo o udruživanju sa Mađarima morali bismo da znamo da su oni poslednjih godina daleko odmakli od nas u stvaranju jakog takmičenja i infrastrukture.

Tamo je izgrađeno 27 stadiona koji po kvalitetu i svim uslovima izgledaju tako da bi se i Nemci postideli kada bi ih videli. Kako oni racionalno gledaju na život, Mađari bi prvo videli koliko bi se liga sa Srbijom njima isplatila.

Nema sumnje da bi ta liga bila kvalitetnija nego njihova, jer su se i tamo izdvojile tri ekipe, ali koliko je meni poznato njihovo razmišljanje oni to takmičenje ne bi pravili sa Srbijom. Oni su više zagledani ka Zapadu, zato bi pre voleli takvu ligu da imaju sa Austrijom'', istakao je Sivić.

S tim u vezi je još nešto primetio.

''Da kamera prati teren, dok u pozadini prolazi autobus, sa takvim stadionima nemamo šanse'', zaključio je Sivić.

Pa, ako ne možemo ni sa Mađarima, da li je onda rešenje udruživanje sa Bugarima ili Rumunima?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Колатерална Штета
Wednesday, 17.03.2021
21:52

S kim god samo da nije EX - Yu... Eventualno sa Slovencima. Ili možda Grci... Hrvatska, Bosna, CG ni pod tačkom razno...