Lista od petorice srpskih fudbalera od kojih smo očekivali mnogo, ali su nas razočarali

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 26.12.2019.
18:37
Izvor: Sportske.net

Tviter nalog "Serbian football" napravio je listu od petorice srpskih fudbalera koji su nas razočarali.

Epa/Christian Bruna
Epa/Christian Bruna

Povezane vesti

Jedan od najboljih naloga na Tviteru ako želite da pratite srpski fudbal jeste "Serbian football", a danas su objavili listu od pet srpskih fudbalera koji su nas najviše razočarali u prethodnoj deceniji.

Ko je na listi?

Peto mesto je Danijel Aleksić, momak koji je obećavao u Vojvodini i Đenovi, bio fantastičan u mladim kategorijama reprezentacije, ali nikada nije dostigao svoj pun potencijal.

Četvrto mesto je Andrija Živković, on je trenutno u Benfiki gde je na transfer listi, ima tešku godinu iza sebe i očekivali smo mnogo više od njega, posebno nakon fantastičnih igara u Partizanu.

Treće mesto pripada Slobodanu Rajkoviću koji trenira sa Partizanom i koji bi mogao da potpiše ugovor sa srpskim timom. Mnogo smo očekivali kada je potpisao za Čelsi, ali ni on nije dostigao očekivane visine.

Drugi je Gojko Kačar koji je potpuno nestao sa fudbalske mape, mnogo smo očekivali nakon 2010. godine kada je nastupao za reprezentaciju, ali je naglo počeo da pada u formi.

Na prvom mestu je Lazar Marković, sadašnji fudbaler Partizana koji je nakon Benfike prešao u Liverpul, ali se nije proslavio u Engleskoj.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 27.12.2019
12:15

Opet prepucavanja. Mene interesuju - naši. Pre svega Živković, koji se zajedno sa svojim ocem potrudio da Partizan dobije što manje od njegovog ugovora. Neću da kažem da neko to od gore vidi sve, ali da bi se postalo as nisu dovoljni fudbalski kvaliteti. Nadam se da će se opametiti i vratiti.

Što se tiče Lazara, on se u Liverpulu trudio i, po mom mišljenju, bio miniran od Hendersona, pre svega, ali i Kutinja. No sad, deluje na terenu kao neko kome fudbal više nije u prvom planu. Nadam se da će ozbiljno raditi na ovim pripremama i da će se vratiti.

Partizan ima ne mali spisak takvih *slučajeva*: Pantić, Radonjić... Partizan mora da nađe način da zadrži mlade igrače dok se potpuno ne razviju. Jer u Partizanu, kao matičnom klubu, posvećuje im se pažnja, lako se uklapaju u igru i tim i - napreduju, dok, kad odu tako rano, a još nisu gotovi igrači - izgube se zbog neuklapanja u sredinu i ljudski i fudbalski, nisu dovoljno moćni kao igrači da bi se igra bazirala na njima, a niko nije spreman da u njih ulaže ni približno onoliko koliko bi to radio Partizan. Zarade novac i - opuste se, pa im se karijera raspadne pre nego je i počela.

Kad bi ostajali do veće zrelosti, makar do 23 godine, bili bi i kao osobe zreliji, sposobniji da se prilagode gde god da odu, ali i fudbalski i zreliji i dokazaniji, pa bi verovatno znatno lakše dobijali pozicije u novim timovima i bolji status. Karijere moraju da se planiraju mudrije. Odlazak kasnije znači i novac kasnije, ali znači i bolju i finansijski znatno uspešniju karijeru.

avatar
Mani2
Friday, 27.12.2019
10:18

Perica Ognjenovic

avatar
deki trbic
Friday, 27.12.2019
04:42

El Maestro...😂

avatar
miki ni
Friday, 27.12.2019
00:44

Kazu da 10 posto talenta i 90posto truda ide za uspeh.
Ovi igraci su imali tih 10 posto.Recimo jedan mozda Tadic nije bas toliko ali procitajte njegovu pricu.Samo rad,rad/...Krenes napredujes i povuces se u bancenje.Krivo mi je sto nemamo vise grubosti i muskosti u igri.Ucite od Mihajlovica koji nije bio neki half ali je imao sem levice i svoju prgavost.

avatar
RG VILI
Thursday, 26.12.2019
22:01

Gde su na spisku Filip Jankovic, kad je debitovao , rekoše u prenosu da je nebo granica, Barcelona , Real i ostali velikani? Nije u ni jednom velikanu igrao... Uroš Čosić takodje , to je bio naslednik Nemanje Vidica , nikad u ozbiljan klub nije dosao :) Svi ovi nabrojani su makar dosli u nekog velikana , imaju iza sebe po neku utakmicu....

avatar
ddr16
Friday, 27.12.2019
11:05

od ovih sa liste vecina je uradila nesto pa se sa razlogom ocekivalo dosta vise,jankovic i cosic i slicni su bili igraci samo kod nas u novinama,za njih niko nije ni cuo van granica srbije

avatar
RG VILI
Friday, 27.12.2019
17:34

Pa tako je , budimo objektivni... Radonjic , Marinkovici, Ognjenovic, Drulic, niko tu nije opravdao ni o od ocekivanja

avatar
DRUG OSTOJA
Thursday, 26.12.2019
20:52

Imamo mi takvih dosta.

avatar
adidas forever
Thursday, 26.12.2019
20:21

A dvojica najizreklamiranijih i najizvikanijih SMS i Jović su nas oduševili? Zbog prvog je smenjen Muslin, a zbog drugog samo što nije smenjen Tumbaković, ali ni to nije vredelo niti će vredeti.

avatar
Radovan Filipovic
Friday, 27.12.2019
09:04

A ti bi da Tumbaković ostane selektor?

avatar
ddr16
Friday, 27.12.2019
11:06

njih dvojica vrede bar 150 miliona ukupno,jedan je medju boljim igracima serije a i pitanje kad ce otici u jos veci klub,drugi igra za real madrid i ti kazes da su oni najveci promasaji srpskog fudbala?
kakvi li su nam tek ostali igraci ako je neko iz real madrida najveci promasaj...

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 26.12.2019
20:19

Slobodan Rajkovic, Gojko Kacar, Lazar Markovic i Danijel Aleksic su kolko tolko imali neke dobre sezone u inostrastvu.
Svi ste zaboravili za Filipa Jankovica.
Decko koji je za debitant u istoriji Zvezde u evropskim utakmicama (ne znam za domace).
Bio je uporedjivan sa Piksijem, a evo danas kada ima 24 godine (i dalje mlad igrac) niko ne zna dal je ziv, a kamoli gde nastupa.