Ljajić jednom rečenicom opisao sumorno stanje u Partizanu!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 06.10.2024.
10:14
Izvor: Sportske.net

Kako su reagovali njegovi prijatelji kada su čuli da će se kandidovati za predsednika?

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Do Skupštine fudbalskog kluba Partizan na kojoj bi trebalo da se izabere novo rukovodstvo ostalo je još svega pet dana, ali prvi kandidat za novog predsednika kluba iz Humske Rasim Ljajić želi da se sednica odloži kako bi se najpre promenio Statut kluba.

Partizanu je hitno potreban novac kako bi prošao UEFA monitoring i mogao da dobije licencu za igranje evropskih takmičenja, a ukupan dug procenjuje se na oko 60.000.000 evra.

O situaciji u Humskoj za "Kurir" je govorio Rasim Ljajić i istakao da su njegovi prijatelji bili protiv toga da se kandiduje za predsednika Partizana, jer je situacija u klubu katastrofalna.

"Ulazak u Partizan u ovim uslovima isto je kao da ulazite u hladnu, mutnu i brzu vodu, a treba da se dočepate druge obale. Preko 90 odsto mojih prijatelja se hvatalo za glavu kad su uopšte čuli da razmišljam da se kandidujem. Partizan je danas klub sa evropskim platama, balkansko-socijalističkom organizacijom i afričkim rezultatima. Dakle, već propast u najavi. I ne radi se tu samo o finansijskoj dubiozi već i o nakaradno postavljenom čitavom sistemu po kojem klub funkcioniše, o starom modelu poslovanja preduzeća da je to svačija i ničija svojina, ili, što je još gore, da je to alajbegova slama iz koje se samo uzima. Pa, presušilo bi i da se radi o Dojče banci. Treća stvar, možda jednako teška kao i prethodna, mnogo su poremećeni međuljudski odnosi, posebno kad su u pitanju bivši igrači, jer oni koji su van kluba smatraju da zaslužuju da budu umesto onih koji su u klubu. Ni Partizan, kao i nijedan drugi naš klub, ne može i ne sme da funkcioniše kao zavod za zapošljavanje ili zbrinjavanje bivših fudbalera. Oni svakako imaju svoje mesto u klubu, naročito sportskom delu, od rada sa mladim kategorijama, skauting službe, preko trenera, do sportskog direktora. U upravi kluba takođe treba da bude mesta za bivše igrače, kao i u skupštini, ali moraju i oni da shvate da se ne živi od stare slave. Partizan je mnogima od njih mnogo više dao i ovo je vreme kada i oni svojim angažmanom treba da pomognu da Partizan stane na zelenu granu", analizirao je aktuelni stanje Ljajić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke