Ljajić: "Lazović bio Mijatovićev uslov, ne možemo smanjivati platu od 500 evra..."

Autor: Ivan Cvetković
utorak 22.10.2024.
13:13
Izvor: Sportske.net

​Javnosti se danas obratio i novi privremeni predsednik Partizana Rasim Ljajić.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

"Najmanje jednom nedeljno će se ovaj privremeni organ sastajati i pokušaćemo da rešavamo i da dajemo rešenja za tekuće probleme u funkcionisanju kluba. Spremni smo da zasučemo rukave, da stvaramo bolju i optimističniju atmosferu, za bolji i uspešniji Partizan. Zato je jako važna odluka navijača da se vrate na stadion, očekujemo ih u velikom broju na meču sa Čukaričkim u subotu, to je poruka svim partizanovcima da bodre tim. Još jednom hvala Mijatoviću i Lazoviću što su se uključili u rad organa", rekao je na početku Ljajić.

"Partizan isplaćuje 319 plata, 55 fudbalera, 33 igrača stipendista, ostalo su radna zajednica i ljudi zaposledni u ostalim oblastima. Ovo je kao u svakoj firmi. Ne možemo da uštedimo na radniku koji radi za teren za 500-600 evra, ali moramo da krešemo plate. Za sportski sektor će Peđa i Danko da vide kakva je situacija i postoji li šansa za uštede, tu je godišnje za plate igrača 10 miliona evra. Moraćemo da štedimo svuda gde je moguće i da to bude socijalno pravednije. Ne mogu svi teret krize da snose. Ne možete da smanjite platu nekome ko ima 500 evra, a neko ko prima 10.000 evra, neće biti mnogo oštećen. Radi se o osetljivim stvarima i ljudskim sudbinama, nećemo nikoga da oštetimo. Ne možemo ljudima koji boluju od teške bolesti da kažemo da pije čaj od nane. Moramo da promenimo model i ponašanje, ako hoćemo da se klub stabilizuje", kazao je on, a potom se osvrnuo i na angažovanje Mijatovića i Lazovića, čiji je dolazak zapravo i bio uslov Peđe Mijatović.

"Mislim da ste i vi stekli utisak koliki je Peđa Mijatović brend Partizana i našeg fudbala u celini. Takođe za Danka Lazovića koji nikad nije bio u strukturama kluba. Imali smo prilike da se upoznamo i sa ostalim ljudima. Ja da imam privatnu firmu, doveo bih sve te ljude u tu firmu. Cilj je bio da radimo na rebrendiranje Partizana i na diskontinuitet i potpuno različit pristup u odnosu na poslednjih nekoliko godina. Nema ovde drugog recepta, nismo ovde da izmišljamo toplu vodu, već ono što je u modernom fudbalu primenimo. Jedan od uslova Peđe Mijatovića je bio da Danko Lazović bude deo tima", završio je Rasim Ljajić.

"Danko Lazović je jedno 50 puta veći Partizanovac od mene. I ja sam isto veliki Partizanovac, možda sam mirniji, jer sam stariji. A Danko će da da sve što je u njegovoj moći da pokrene. Jer će on biti tu svaki dan, na njemu je najveći teret dan za danom", dodao je Mijatović.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke