Ljajić: "Želim da se Partizanova Skupština odloži, ne kopčam se otpozadi!"

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 06.10.2024.
10:01
Izvor: Sportske.net

Prvi kandidat za novog predsednika crno-belih ima dva zahteva.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

U fudbalskoj javnosti nema dileme da će Rasim Ljajić postati novi predsednik Partizana.

Očekuje se njegova inaguracija na Skupštini kluba 11. oktobra, ali on u razgovoru za "Kurir" ističe da tog datuma ne želi da stupi na funkciju, tačnije da mu je želja da se njegov izbor odloži, kako bi se pre toga promenio klupski Statut.

"Jedino mi je jasnije zašto ljudi ne prihvataju da se angažuju za rukovodeće pozicije u FK Partizan. Naime, stanje je mnogo teže nego što sam mogao i da pretpostavim. Moja ljubav prema Partizanu i fudbalu uopšte možda jeste iracionalna, ali sam se trudio da u javnim poslovima budem uvek s dve noge na zemlji i krajnje pragmatičan. A to znači da sam spreman da se upustim u ovu avanturu samo pod određenim uslovima. Kao prvo, da se odloži skupština koja je zakazana za 11. oktobar, a kao drugo, da se nova uprava bira po novom statutu, jer je ovaj stari potpuno anahron i u startu uvodi dvovlašće u funkcionisanju kluba. Tako je po sadašnjem normativnom aktu predsednik kluba engleska kraljica, bez ikakvih ovlašćenja, a generalni direktor je faktički premijer sa svim operativnim kapacitetima. Možda ja ne izgledam suviše pametno, ali da se baš kopčam otpozadi, glupo je i pomisliti", rekao je Ljajić.

Govorio je Ljajić i o trenutnom dugu Partizana, tekoliko je novca hitno potrebno kako bi se uopšte prošao UEFA monitoring i dobila licenca za igranje evropskih takmičenja naredne sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke