Ljajićeva magija i evogolovi u Novom Pazaru za sjajan start sezone!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.07.2024.
19:23
Izvor: Sportske.net

Odlična partija ekipe Novog Pazara na otvaranju sezone.

Irfan Licina/FK Novi Pazar
Irfan Licina/FK Novi Pazar

Povezane vesti

Današnji superligaški program u okviru prvog kola domaćeg šampionata počeo je utamicom u Novom Pazaru, gde je domaći tim savladao ekipu subotičkog Spartaka sa 3:2.

Utakmica je odigrana na Atletskom stadionu u Novom Pazaru, pošto se na Gradskom stadionu obavlja rekonstrukcija i postavlja ''hibridni'' teren, a Pazarci su jedini od superligaša na čijim stadionima se ovog leta obavljaju radovi, a da nisu morali da izvan svog grada igraju utakmice na domaćem terenu.

Današnji meč je protekao u znaku maestralnog Adema Ljajića, i evrogolova koje smo videli, kako od njega, tako i od Adešine. Mogla je to da bude ubedljiva pobeda domaćina, ali su u finišu Subotičani poraz učinili minimalnim.

Krenimo redom. Adešina je prvi pripretio u petom minutu, ali je lopta otišla daleko iznad gola Spartaka. Mnogo bolju priliku imao je Opara četiri minuta kasnije kada je Adem Ljajić kroz sredinu odlično asistirao svom saigraču, ali je Oparin šut sa desetak metara golman Vulić izbacio u korner.

Gosti su pripretili preko Todoroskog u 22. minutu kada je posle centaršuta sa leve strane šutirao sa oko šest metara, ali je Miletić uspeo da izblokira taj udarac.

Samo minut kasnije evrogol Adešine - 1:0 za Novi Pazar! Ljajić je sa leve strane poslao povratnu loptu za Adešinu koji sa ivice kaznenog prostora šalje neodbranjiv projektil u mrežu Subotičana!

Ali, šta tek reći za Ljajićevu magiju u 31. minutu! Slobodan udarac iznudili su Pazarci na nešto više od 20 metara od gola, iskosa sa leve strane. Adem Ljajić je gađao u golmanov ugao, ali toliko precizno i snažno da čuvar mreže gostiju Vulić ništa nije mogao da učini - 2:0!

Mogli su gosti iz Subotice već u 36. minutu, gotovo na isti način da smanje prednost Pazaraca. Slobodan udarac za njihov tim je odlično izveo Todoroski sa nekih 25-30 metara, golman Pajović je uspeo da zakači tu loptu dovoljno da ona ne uđe u mrežu, već se od prečke odbije do Lukića koji nije uspeo da taj odbitak prosledi u mrežu.

Trener Spartaka Miloš Kruščić je u poluvremenu izvršio dvostruku izmenu, izašli su Atule i Mijić, ušli Tomović i Mijailović, ali se situacija na terenu nije bitnije promenila.

Sredinom drugog poluvremena ponovo su Pazarci počeli da stežu obruč oko šesnaesterca gostiju, pa su u razmaku od par minuta Ljajić i Adešina bili u novim prilikama - Ljajićev šut je izblokiran, a Adešina je sa ivice kaznenog prostora šutirao zamalo pored gola.

Na isteku 75. minuta Subotičani su pripretili preko Ubiparipa koji je šutirao glavom posle centaršuta sa desne strane, imao je dosta prostora u kaznenom prostoru Novog Pazara, ali nije to iskoristio - lopta je završila preko gola.

A da u finišu meča ne bude nikakve rezultatske neizvesnosti, pobrinuo se, naravno, Adem Ljajić! Igrao se 78. minut meča, Islamović je kroz sredinu pronašao Ljajića koji je ušao u kazneni prostor i iskosa sa desne strane pogodio suprotni ugao - lopta se od desne ststive odbila u Vulićevu mrežu - 3:0!

To ipak nije bio konačan rezultat ove utakmice, gosti su uspeli da stignu do svog prvog pogotka u 83. minutu. Babić je po desnoj strani probio odbranu Novog Pazara, pa pravovremeno uočio Ubiparipa, koji ovoga puta ne greši - Spartak je smanjio na 3:1.

Činilo se da će tim rezultatom biti okončan ovaj meč, ali je posle još jednog odličnog prodora Babića po desnoj strani, Atule u nadoknadi vremena pogodio za konačnih 3:2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke