Ljajine čarolije - Sve lepša od lepše!

Autor: Darko Mitrović
utorak 23.07.2024.
20:30
Izvor: Sportske.net

Verujemo da mu nije lako da izabere najlepši gol u karijeri. Toliko ih je lepih...

Irfan Licina/FK Novi Pazar
Irfan Licina/FK Novi Pazar

Povezane vesti

Najbolji fudbaler Novog Pazara, jedan od najboljih u Superligi, i dugogodinji reprezentativac naše zemlje Adem Ljajić je proteklog vikenda obeležio prvo kolo Superlige.

U pobedi Pazaraca nad Spartakom od 3:2, Ljajić je bio dvostruki strelac, a upisao je i asistenciju za Adešinu kod prvog gola na ovoj utakmici.

I Adešina je postigao evrogol, ali Ljajićev pogodak iz ''slobodnjaka'' za 2:0 bio je prava majstorija, pa iako je tek prvo kolo, uvereni smo da će ovaj pogodak moći da konkuriše za najlepši gol sezone.

Tokom blistave igračke karijere, što u Srbiji, što širom Evrope, Ljajić je i prethodnih godina postizao prelepe golove, pa je prilika da ih se sada podsetimo, i uporedimo sa najnovijom majstorijom.

Na primer, sećate li se njegove majstorije na prošlogodišnjem debiju za Novi Pazar protiv kruševačkog Napretka? Prelep gol za udaljenosti od oko 25 metara...

Najbolji deo svoje karijere proveo je u Italiji, gde je branio boje Fiorentine, Rome, Intera i Torina, a iz tog perioda ne možemo, a da ne izdvojimo Ljajićevu majstoriju iz torinskog derbija, protiv Juventusa. Još jedan prelep gol iz slobodnog udarca.

-

Iz Italije se Ljajić preselio u Tursku, gde je nastupao za Bešiktaš, kasnije i za Karagumruk, a iz tog perioda njegove karijere izdvojićemo evrogol protiv Ankaragučua - ''sevnula'' je levica sa oko 17 metara, i ovaj Ljajićev projektil je bio neodbranjiv.

Naravno, ovo je samo deo njegovog bogatog repertoara, a prema statističkim podacima Ljajić je do sada tokom karijere postogao 93 gola, uz 85 asistencija na 427 mečeva u zvaničnim takmičenjima. Od toga najviše u Seriji A - 48 golova i 41 asistenciju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke