LN - Tatarušanu odbranio Rumune, Tadić tragičar!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 14.10.2018.
16:55
Izvor: Sportske.net

Mnogo bolju igru u duelu sa selekcijom Rumunije reprezentativci Srbije nisu uspeli da pretoče u pobedu i tri boda. Junak Kiprijan Tatarušanu, tragičar Dušan Tadić.

Beta/AP Photo/Vadim Ghirda
Beta/AP Photo/Vadim Ghirda

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije upisala je drugi remi u Grupi 4 Lige C UEFA Lige nacija, pošto je danas u Bukureštu odigrala nerešeno (0:0) sa selekcijom Rumunije.

"Orlovi" imali penal, igrača više čitavo drugo poluvreme, ali je Rumunija uspela da odoli i sačuva bod.

Rumunija: Tatarušanu - Manea, Tamaš, Sapunaru (C), Toska - Baluca, Marin - Maksim (od 70' Rotariu), Stančiu, Draguš (od 45+3' Nedelkearu) - Tukudean (od 80' Kešeru);

Srbija: Rajković - Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić (od 76' Miletić) - Lukić, Maksimović - Gaćinović (od 63' Sergej), Tadić (C), Radonjić - Mitrović;

Početak utakmice 4. kola Lige nacija između Rumunije i Srbije obeležio je kraći prekid zbog bakljade domaćih navijača, da bi potom publika lagano počela da stiče uvid u to kakvu će fudbalsku predstavu moći da gleda.

Domaćin je od prvog minuta bio opredeljen za čuvanje svog gola i pokušaje iz kontranapada, dok je reprezentativcima Srbije ostavljeno da kroz igru pokušaju da stignu do gola.

Na prvu veliku priliku čekali smo do 20. minuta kada je greška fudbalera Rumunije omogućila Aleksandru Mitroviću da krene sam ka protivničkom golu ali je nedostatak brzine zahtevao udarac sa ivice kaznenog prostora koji je završio pored stative.

Rumuni su u prvom delu prvog poluvremena dva puta zapretili Rajkoviću, ali se radilo o udarcima van kaznenog prostora sa kojima dobro postavljeni golman naše selekcije nije imao problema.

Na isteku pola časa igre udarac glavom Aleksandra Mitrovića koji Tatarušanu brani, a sudija Blom ujedno prekida igru zbog nepostojećeg prekršaja.

Samo tri minuta kasnije nova opasnost po gol Rumuna. Nemanja Radonjić je istrčao kontru po levoj strani ali je na kraju napravio lošu procenu odlukom da vrati loptu u sredinu umesto da uputi udarac.

Na novu sjajnu priliku Srbija je čekala do 39. minuta. Aleksandar Mitrović i Nemanja Radonjić razmenili su pasove, a potonji je zatim našao Mijata Gaćinovića na ivici peterca koji vrhom kopačke šalje loptu tik pored stative.

Upravo je fudbaler Ajntrahta u poslednjim trenucima prvog dela glavom krenuo na loptu koju je Gabrijel Tamaš "napao" nogom, a kako je Rumun kopačkom raspalio po glavi srpskog reprezentativca, Kevim Blom nije imao dilemu. Penal za Srbiju i crveni karton za Tamaša!

Mijat Gacinovic
Foto: Beta/AP Photo/Vadim Ghirda

Možda je bilo bolje da je odgovornost kao u Podgorici preuzeo Aleksandar Mitrović, ali je loptu ipak namestio kapiten Dušan Tadić koji očajno izvodi penal i propušta najbolju priliku da Srbiji donese prednost.

Promašaj Dušana Tadića možete videti OVDE!

Drugo poluvreme predstavljalo je igru "mačke i miša" jer Rumuni sa igračem manje jednostavno nisu imali mogućnosti da se suprotstave Srbiji.

"Orlovi" su sve vreme držali loptu u svom posedu i stezali obruč oko gola Kiprijana Tatarušanua ali je golman rumunske reprezentacije imao svoj dan i u više navrata sprečavao "čiste" golove.

Najviše problema Rumunima je zadavao Aleksandar Mitrović, ali napadač Fulama danas nije mogao da izađe na kraj sa Tatarušanuom koji je branio sve što je išlo u okvir gola.

Mladen Krstajić dao je šansu i desnom beku Partizana Nemanji Miletiću koji je na taj način upisao debi u dresu sa državnim grbom.

Srbija je po svemu viđenom danas zaslužila sva tri boda u Bukureštu ali će na kraju morati da se zadovolji bodom koji je i pored svega ostavlja u odličnoj poziciji za osvajanje prvog mesta u Grupi 4 Lige C.

Poslednje dve utakmice u grupi "Orlovi" će odigrati u drugoj polovini novembra protiv selekcija Litvanije i Crne Gore. U oba susreta Srbija će imati prednost domaćeg terena.

Grupa 4:
1. Srbija 4 2 2 0 5:2 +3 8
2. Rumunija 4 1 3 0 4:3 +1 6
3. Crna Gora 3 1 1 1 2:2 4
4. Litvanija 3 0 0 3 1:5 -4 0

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

36 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
brekbaCh1
Sunday, 14.10.2018
18:09

Pa Radonjic je uvaljen Marseju, za masne pare. Menadzer se ovajdio, kao i selektor, i ko zna ko jos.. ali zasto je onda i dalje u reprezentaciji ? Zbog kvaliteta sigurno nije, jer mu ovo nije prva utakmica, a ni na jednoj nije pokazao ama bas nista.

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Tuesday, 16.10.2018
08:52

Nije bas tako da nije nista, brate. Jeste da nije za prvih 11, ali, sigurno nije ni toliko los.

avatar
Monte_Kristo
Sunday, 14.10.2018
17:49

Krstajicev autoritet se video u tome da protiv Crne gore Mitrovic sutira penal,pritom i daje gol,a sada Tadic,pa ako si vec dao Mitrovicu da sutira,daj mu opet,jer je pogodio,ne zna se ko kosi a ko vodu nosi.

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Tuesday, 16.10.2018
08:52

Da, ali, ko mu je dao? Tadic mu je prepustio izvodjenje, a selektor odredjuje ko ce da puca, jedino da on oduzme Tadicu trajno to pravo, a to bas i ne zeli, barem se tako cini...

avatar
Mika Delimicno Celav Maric
Sunday, 14.10.2018
17:33

Sasvim smo ok odigrali utakmicu. Svi ste hejteri. Nismo imali srece i to je to. Ne mozete za svaku utakmicu biti ogorceni

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Sunday, 14.10.2018
17:31

Prema svecu i tropar, kako sejes, tako ces i znjeti. Ocekujte da nam i Prijovic javi da vise nece da igra za reprezentaciju, a da neko odredi Tadica za prvog penaldziju (sta sam napisao juce za to, mozda je tek nesto malo vise od 24 sata proslo od toga) i da ni na ovakvom mecu jednostavno nema hrabrosti da napadne pa cak ni trecu izmenu ne napravi...

avatar
Ivanelo
Sunday, 14.10.2018
17:13

Sramotno forsiranje Radonjica 90 minuta, dok na klupi sede Prijovic i Kostic.
Protiv slabije kipe i igracem manje.

avatar
DekiStankovic5
Sunday, 14.10.2018
17:11

Tadic je posebna prica sve to stoji ali tragicar je Krstajic I niko drugi.Pa kako te nije sramota da ne pustis Prijovica danas,imamo igraca vise,umesto da im odmah izadjemo sa dva korpulentna spica,ne bI smo im dali jedan nego tri,I ajde sve to nego cak ni poslednjih 10 minuta nisi nasao za shodno da ga uvedes,sramoto trenerska.I ova reprezentacija Rumunije je ispod proseka I to se videlo I dok smo bili brojcano jednaki,a mi opet nista.Krstajicu odlazi!!!

avatar
Ivanelo
Sunday, 14.10.2018
17:11

Sramotno forsiranje Radonjica 90 minuta, dok Prijovic i Kostic sede na klupi.
Protiv slabije ekipe i sa igracem manje.

avatar
Fikan
Sunday, 14.10.2018
17:09

Igraju sa igračem manje,Krstajić ubacuje odbrambenkog igrača...Hahahahah, tuga.

avatar
Radovan Filipovic
Sunday, 14.10.2018
17:07

Samo bih voleo da mi neko kaže zašto u igru ulazi Miletić, a ne Prijović u poslednjih 10 minuta?

avatar
Dača
Sunday, 14.10.2018
17:18

Zato što je naš ‚‚selektor'' izvukao pouke iz meča protiv Švajcarske na mundijalu pa je sad hteo da čuva rezultat da se ne ponovi isti scenario. :D

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Sunday, 14.10.2018
17:23

To moze samo Krstajic da ti objasni, niko sem njega nema tu sposobnost sagledavanja sire slike.

avatar
magister
Sunday, 14.10.2018
17:07

Jesu Rumuni imali sreće, istina je da ni pre isključenja nisu uspeli da naprave akciju i da je u tom smislu taktička postavka bila dobra, kao i protiv Crne Gore, a da je tandem stopera sve sigurniji i zreliji. Ali činjenica je da uz dobre odbrane golmana jeste bilo i puno nervoze u napadu i šablonskog centriranja, a i, po meni, pogrešnih izmena. Prvo je trebalo menjati - Radonjića, prebaciti Gaćinovića levo, Živkovića desno, a Tadića na poziciju polutke. A onda ubaciti i SMS-a, pa da se on priključuje Mitru (to i jeste bila ideja) ali da, kad on zauzme poziciju centralnog veznog, Tadić udvaja sa Živkovićem ili Gaćinom i probija po krilu. Opasniji bismo bili i bili smo s povratnim po zemlji nego sa visokim. Ovako smo drugo poluvreme uglavnom igrali na centriranje na Mitra, kasnije i SMS-a ili na centriranje (ne naročito) iz kornera, gde je trebalo da imamo prednost, ali se to i nije pokazalo, jer su Rumuni to očigledno spremili i relativno lako rešavali. Krstajić je ovog puta pogrešio, po meni, pogrešnim izmenama u drugom poluvremenu.

avatar
pekky3
Sunday, 14.10.2018
17:05

Krstajiću kukavico, imaju igrača manje a ti ne igraš sa dva napadača i ako si imao pravo na još jednu zamjenu...isti si kao Đukić...kukavica!!

avatar
sagodovid
Sunday, 14.10.2018
17:03

Par velikih zagonetki za srpski fudbal:
1. Kako je Krstajic selektor?
2. Ko gura Rukavinu da igra?
3. Zar bas nemamo nikoga boljed od Rodica?
4. Koliko ce Radonjic prodati lopti?
5. Nemanja Miletic, ejjj Miletic????
6. Zasto ne igramo sa jos jednim napadacem?

avatar
magister
Sunday, 14.10.2018
19:22

Pokušaću da odgovorim:
1. zato što su oni koji postavljaju selektora procenili da je to najbolji izbor; do sad se nije pokazao loše, a mogao je bolje; posle dužeg vremena - imamo igru!;
2. Rukavinu bira i u tim postavlja selektor, procenjujući da zaslužuje to mesto i da mu je potreban. On igra veoma dobro, sarađuje s krilima, učestvuje u igri, ubacuje se, ne gubi lopte, nije imao kiks pozadi;
3. Rodić je već duže vreme alternativa za Kolarova i kad god je ušao bio je makar solidan, često odličan;
4. Radonjić je igrač od koga se očekuje da - probije, zato ide u dribling; danas mu nije išlo, ali je ipak centrirao/dodao Gaćinoviću za zicer, koji je ovaj promašio i posle opet istom igraču za penal i crveni, tako da - istina je da nije igrao dobro, ali je kreirao dve ključne akcije;
5. Za Miletića je pretpostavljam negodovanje, što je tu i što je igrao? Opet - procena Krstajića, koji za sada u ovoj Ligi veoma dobro vodi i stvara tim i igru (oba - dobro!); Ni ja ga ne bih danas ubacio, ali ne bih ni Prijovića, jer bi bila još veća gužva, nego Živkovića;
6. Kad god uđe SMS on se neprekidno ubacuje kao drugi napadač, ima skok igru, ima osećaj za gol, ima tehniku - bolju od Prijovića - nažalost danas to nije uspelo.

avatar
sagodovid
Tuesday, 16.10.2018
01:58

1. Jesu li to isti oni sto su procenjivali bruku ljudi pre, sto oterase coveka koji nas je odveo na Svetsko prvenstvo?
2. Rukavina ima dobrog menadzera koji ga gura, to je jedina logika po kojoj on moze doci u A selekciju.
Krajnje nepouzdan igrac.
3. Rodic vec duze vreme nije ucinio nista korisno za reprezentaciju, osim tog penala protiv Crne Gore.
Covek je uspeo da promasi svaki centarsut protiv Rumunije.
4. Kljucne akcije?
Sve sto smo kljucno napravili je bilo od strane Mitrovica ili Gacinovica.
5.-
6. Sta fali igracima poput Luke Jovica( prekomandovati ga konacno u A selekciju ), ili igracima tipa Uros Djurdjevic?
Uparis 2 spica, jednog koji je sidras kao Mitrovic i drugog, brzog i tehnicki potkovanog.
To je dobitna kombinacija uvek.

avatar
Arsen(al)
Sunday, 14.10.2018
17:03

Tako nam i treba. Kad nam jedmu tekmu penal izvodi Mitar, drugu Tadic, trecu ce neko treci, a svi sutaju u stilu "pomozi boze da golman ode na drugu stranu", samo nekad ni to nije dovoljno, kao danas. Svaki ozbiljan tim ima igraca koji izvodi penale, i zamenika itd, al mi ocigledno nismo ozbiljni. A ovaj kvazi trener ne sme da kaze "izvodi taj i taj" i ne uvodi ofanzivne igrace i kad kontrolisemo utakmicu, ni Kostica ni Prijovica, koji daje gol skoro svako kolo, ocigledno nece ni da proba da pobedi.

avatar
Amar Zornic
Sunday, 14.10.2018
17:02

Koliko smo bolji tim a nmzmo da ih dobijemo u dve tekme ...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 14.10.2018
17:02

Krstajiću razočarao si me, Tadić ti izvodi penal pored Radonjića na terenu :D

avatar
Колатерална Штета
Sunday, 14.10.2018
17:02

Tadić od sada više da ne šuta penale na rezultatima manjim od 2-0 za Srbiju... Radonjića više ne zvati u reprezentaciju. Dečko je 3 puta gori od Kostića, trkač običan...

avatar
Bidza i Tridza
Sunday, 14.10.2018
17:00

Puno prekida i centarsuteva i sve neki faulovi u napadu. Radonjic je morao da bude zamenjen a sansu je trebao da dobije i Prijovic. Mozda je i 4-4-2 mogao da proba u drugom delu drugog poluvremena sa Mitrovicem i Prijovicem u napadu.

avatar
Tris
Sunday, 14.10.2018
16:58

Radonjic je odigrao za nulu, svaka cast, i za to treba umeca...

avatar
Sasha_Voj
Sunday, 14.10.2018
16:58

Sta izigrava krstajic Barseloni? Jedan šut nisu uputili u okvir gola van 16 metara. Dodju do bokse i onda ne znaju šta će snom.
Gde je mali jović, Milivojevic, ivanović... Ovi bekovi loptu ne umeju da prenesu

avatar
Emperador(2018)
Sunday, 14.10.2018
16:56

Radonjić i Rodic najbolji igraci Rumunije danas.

avatar
Gogi-11
Sunday, 14.10.2018
21:21

Rukavina i miletic su igrali za nas ali opet corak

avatar
Emperador(2018)
Tuesday, 16.10.2018
16:04