Lola Smiljanić: ''Želim da Partizanova škola bude najbolja u Srbiji!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.05.2024.
20:30
Izvor: Sportske.net

Dugogodišnji fudbaler Partizana sada je na novom početku, u novoj ulozi.

Screenshot/YouTube/FK Partizan Beograd
Screenshot/YouTube/FK Partizan Beograd

Povezane vesti

Nekadašnji vezista Partizana Milan Lola Smiljanić ovih dana je promovisan u novog trenera omladinskog tima Partizana, umesto Nenada Stojakovića koji je otišao u Sloveniju.

Vodiće generaciju 2007. i deo 2006. godišta, a posle preuzimanja nove dužnosti govorio je i za klupski YouTube kanal.

Šta očekuje od ekipe koju će voditi od ovog leta?

''Znamo da imamo najtalentovanije igrače u Omladinskoj školi i verujem da će se naša škola podići i vratiti tamo gde pripada. Želim da Partizanova Omladinska škola bude najbolja u Srbiji. Deca koja dolaze treba da vole Partizan i da budu svesna da je to najveći klub. Za decu koju sam preuzeo, pokušaću maksimalno da im to pokažem''

Prioritet će biti igranje za prvi tim. Radiću na tome da što više treniraju sa prvim timom i da kada se vrate kod mene, imaju isti režim rada i da budu spremni za ono to ih čeka u prom timu. Ta deca kad uđu u prvi tim moraju da budu svesna da je to velika čast.

Priprema za takmičarski fudbal je najvažnija. Kad se dođe u prvi tim, tu se traži rezultat i tu su takmičari. Moram da im usadim takmičarski duh, da Partizan želi da osvaja titule i da oni jednog dana vide sebe tu. Najviše ću raditi na tome da od naših igrača postanu takmičari.

Ja očekujem da igrači iz ove generacije u nekom broju uđu u prvi tim. Težak je prelazak u prvi tim i tu se dete ili snađe, ili ne snađe. Ja ću ih učiti da budu čvrsto na zemlji i da budu spremni kada dođu u prvi tim, da budu svesni da je to ono što su želeli.

Tražiću i rezultat, ali i da se igrači profilišu za prvi tim. Imaćemo cilj koji će biti zacrtan i želim da Partizan uzima titule i u Omladinskoj školi. Iz mog ugla, ostaje ti to u sećanju'', objasnio je on u razgfovoru sa Biljanom Obradović. 

Sa direktorom Omladinske škole Vanjom Radinovićem i skautom Goranom Arnautom je već obavio prve razgovore.

''Pričali smo, u četvrtak ćemo razgovarati oko spiskova igrača. Sve to ide svojim tokom i ispunjava me sve to. 

Imaćemo neki period adaptacije. Ima dosta do prvenstva i upoznaćemo se do tada. Biće mi i zanimljivo prvih 15-20 dana, da se upoznajem sa igračima tokom priprema. 

S jedne strane ću biti strog, ali ću im biti i drug, da vide da im želim dobro. Neko će usvojiti, neko ne, ali to je moj posao.

Meni je Partizan uvek bio prva opcija, na prvom mestu'', podsetio je Smiljanić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke