Loša uvertira - Inter silan protiv Zvezde!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 01.10.2024.
16:19
Izvor: Sportske.net

Zvezda bez snage za Inter...

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Na stadionu "Đankito Faketi" gde svoje mečeve igraju mlade selekcije Intera, omladinci tog tima su u drugom kolu Omladinske Lige šampiona savladali Crvenu zvezdu rezultatom 4:0 (3:0). 

Inter je imao posed u prvih pet minuta, ali su izabranici Nenada Milijaša dobro stajali i nisu dozvolili previše prostora domaćinu da stvori ozbiljnu priliku. 

Prvu ozbiljniju akciju crveno-beli su izveli u sedmom minutu preko Jovanovića, dobio je loptu sa leve strane od Đurića, šutirao je, ali je bio izblokiran, a lopta je otišla u korner. 

Inter je imao najbolju šansu u prvih 15 minuta posle odličnog centaršuta sa leve strane koji je poslao Koki, a Laveli je pokušao "makazice", međutim, lopta je otišla preko gola. U narednom minutu Jovanović je napao, posle duplog pasa i šutirao ka golu, nakon čega su fudbaleri i stručni štab tražili penal, ali je sudija samo odmahnuo rukom. 

Pritiskao je Inter u narednih nekoliko minuta i stigao do prednosti. 

Igrao se 24. minut kada je De Pieri centrirao sa desne strane, bio je to idealan centaršut pravo na glavu slovenačkom fudbaleru Topaloviću koji pogađa bez problema za 1:0. 

Zvezda je imala velikih problema u narednih nekoliko minuta jer je Inter bio prilično opasan, a neretko su se dešavale i greške, poput one Đurića u 31. minutu kada je Moskoni došao u šansu, ali je golman Draškić dobro reagovao. 

I onda smo videli i drugi gol u mreži Crvene zvezde, Mateo Koki je bio strelac, jedan od najopasnijih fudbalera Intera u prvom poluvremenu, a loptu je dobio od Moskonija. Koki je šutirao pod prečku, golman Draškić nije imao šansu. Igrao se 35. minut. 

Samo tri minuta kasnije moglo je da bude i 3:0 da je De Pieri bio malo precizniji posle odličnog centaršuta sa leve strane, ali je njegov udarac glavom prošao pored gola. 

Ispravio se u 40. minutu, dobio je sjajnu loptu kroz sredinu, i dok se Draškić predomišljao da li da krene na loptu, De Pieri je dobio na poklon stopostotnu šansu koju koristi. Asistencija se piše fantastičnom Topaloviću. 

Nova prilika za Inter već u 4. minutu nastavka, Koki je centrirao posle dodavanja Moskonija, uradio je to fenomenalno, a na pravom mestu je bio Laveli koji je šutirao, ali je golman Draškić ovoga puta sjajno reagovao. 

Moskoni je imao novu šansu posle dodavanja De Pierija, ali je ponovo Draškić odlično reagovao. 

I onda u 61. minutu sjajna lopta za Moskonija, lako se oslobodio svog čuvara i pogodio za ogromnih 4:0. 

Trener Andrea Zanketa je izveo iz igre najbitnije fudbalere svog tima i dao je šansu drugim igračima, pa je Zvezda počela da preti.

Vrlo brzo je Matija Zanketa šutirao malo pored gola, Zvezda je imala i sreće. Na drugoj strani Đorđević je ušao u šansu nakon što se izborio za loptu, ali je šutirao slabije. 

Brzo je i Sremčević bio u dobroj šansi na drugoj strani, dobro je i zahvatio loptu iako je bio ometen od odbrambenih igrača Intera, ali je lopta završila pored gola. 

Potom su u dva minuta domaći mogli i do petog gola, prvo preko Zaratea, potom i preko Romana, ali promene rezultata nije bilo. U 83. minutu je ponovo Romano imao sjajnu šansu, ali je opet na pravom mestu bio Draškić. 

Mogla je i Zvezda do gola, posle sjajnog pasa Vasilija Kostova, Ranković je ušao u šansu, pao posle kontakta, a sudija je procenio da nije bilo dovoljno intenziteta da bi svirao penal. 

Ujedno je to bila i poslednja šansa na ovom meču, Interu zasluženo idu tri boda, a Crvena zvezda će morati da se pozabavi taktičkim detaljima u nastavku sezone. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke