LŠ - Napoliju bodovi, Marin i društvo idu kući uzdignuta čela

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 28.11.2018.
22:52
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su treći poraz u grupnoj fazi Lige šampiona, ali će nakon gostovanja u Napulju put Beograda uzdignuta čela.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Treće gostovanje Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige šampiona predstavilo je šampiona Srbije u najboljem svetlu računajući mečeve na strani.

Napoli je u okviru 5. kola Grupe C savladalo Crvenu zvezdu rezultatom 3:1 (2:0) ali je izabranici Vladana Milojevića napuštaju Italiju uzdignuta čela.

Napoli: Ospina - Maksimović, Albiol (od 46' Hisaj), Kulibali, Mario Rui - Kaljehon (od 86' Rog), Alan, Hamšik (C), Fabijan - Insinje (od 77' Zjelinski), Mertens;

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić - Krstičić (C), Srnić (od 64' Jovančić) - Ben, Marin, Simić (od 77' Ebisilio) - Stojiljković (od 46' Joveljić);

Početak utakmice na stadionu "San Paolo" obeležio je nešto duži prekid zbog udarca koji je David Ospina dobio u duelu sa Nikolom Stojiljkovićem, ali je golman Napolija ipak uspeo da nastavi meč.

Domaćin je nakon pomenutog prekida počeo da steže obruč na polovini Crvene zvezde i već u šestom minutu videli smo izglednu priliku pred golom Milana Borjana ali je reprezentativac Kanade odlično intervenisao prilikom pokušaja Drisa Mertensa petom.

Šest minuta kasnije Borjan ipak kapitulira. Lopta je iz kornera išla na prvu stativu i Nikolu Maksimovića koji je glavom šalje u srce peterca, a tamo je Marek Hamšik neometan šutira i pogađa nebranjeni deo mreže. Bilo je jasno da gol ide na dušu Marka Gobeljića koji je "izgubio" igrača posle kornera.

Vodeći gol Napolija pogledajte OVDE!

Nedugo nakon vodećeg gola domaćin još jedno preti. Ovoga puta Lorenco Insinje glavom sa zemlje pokušava da usmeri oštru loptu ka golu ali biva zamalo neprecizan.

Nakon toga kreće period nešto bolje igre ekipe Vladana Milojevića. Slavoljub Srnić u 19. minutu tuče van okvira gola, a u 23. minutu Simić propušta najbolju priliku za Crvenu zvezdu u prvom poluvremenu. Marko Marin je izveo minijaturu na 25 metara od gola, zatim prelepo uposlio Simića, ali je ovaj šutirao u bliži ugao dobro postavljenog Ospine.

Na sledeće uzbuđenje čekali smo do 28. minuta. Kalidu Kulibali iznosi loptu, deli je na stranu, a nedugo zatim pristiže u kazneni prostor i glavom tuče pod prečku ali Milan Borjan refleksno interveniše i uspeva da sačuva mrežu.

Pet minuta nakon opisane šanse Napoli duplira prednost. Akciju po levoj strani izveo je Mario Ruiz i asistirao Drisu Mertensu koji iz prve šutira i pogađa za 2:0!

Pogodak Drisa Mertensa možete videti OVDE!

Do odlaska na odmor Napoli je imao još jednu solidnu priliku, ali je Milan Rodić na vreme uklizao i izblokirao udarac Kaljehona koji je mogao da napravi mnogo problema Borjanu.

Nikola Maksimovic Marko Marin
Epa/Cesare Abbate

Treneri su u poluvremenu napravili po jednu promenu, a svakako da je bila značajnija ona Milojevićeva. Strateg Crvene zvezde omogućio je Dejanu Joveljiću da debituje u Ligi šampiona za seniore što u perspektivi može da ima veliki značaj za mladog napadača. Karlo Anćeloti je zamenio Raula Albiola i rotirao Maksimovića i Hisaja na pozicijama desnog beka i štopera.

Napoli je na startu drugog dela izvršio ozbiljan pritisak, a u 52. minutu uspeo je i da povisi prednost. Dris Mertens je pobegao odbrani nakon dubinske lopte koju je dobio od Hamšika, pa mu posle toga nije bilo teško da preciznim udarcem loptu smesti u gornji desni ugao gola Milana Borjana!

Treći gol Napolija pogledajte OVDE!

Delovalo je da je Napoli tim golom stavio tačku na večerašnji meč, ali smo nakon samo pet minuta videli minijaturu Marka Marina nakon koje je El Fardu Ben postigao gol i ostavio Zvezdu u životu.

Gol El Fardu Bena pogledajte OVDE!

Pogodak reprezentativca Komora kao da je dao krila igračima Crvene zvezde, a treba reći i to da je vezni red počeo još bolje da funkcioniše nakon što je na teren ušao "roviti" Dušan Jovančić.

Bilo je situacija u kojima je Zvezda ulazila u opasnu zonu i pravila problem domaćinu, a najbolji pokušaj do kraja imao je Lorenco Ebisilio koji je u 85. minutu tukao sa distance i naterao Ospinu da interveniše.

Napoli je u završnici stao na loptu, fokusirao se na odbranu stečene prednosti i to je na kraju uspeo i da uradi.

Zvezdi ostaje da u poslednjem kolu pokuša da se revanšira Pari Sen Žermenu za ubedljiv poraz na "Parku Prinčeva" i da uz povoljan rasplet događaja eventualno izbori plasman u eliminacionu fazu Lige Evrope kao trećeplasirana iz Grupe C.

Poslednju utakmicu u grupnoj fazi Lige šampiona fudbaleri Crvene zvezde odigraće 11. decembra na svom terenu protiv Pari Sen Žermena.
         

         

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

45 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 29.11.2018
02:18

Momci su odigrali dobro drugo poluvreme. Ostaje zal za jeftino primljenim golovima i sigurno bi odbrana bila cvrsca da nam nisu falili nekoliko bitnih igraca. Jovancic mora da igra, Marin je magija. Ben da se menja sa Ebisilijom, napad se zna. Raduje me Joveljic, znam da nanjusim igraca i Jovelja ce da razbija.. Vec sada pokazuje mnogo vise nego recimo Jovic a znamo sta je Jovic sada. Iako smo izgubili svidja mi se sta su se momci oslobodili zadnjih pola sata i bili u najmanju ruku ravnopravni. Sigurno mnogo znaci za iskustvo, sledece godine cemo biti odlicni u Evropi

avatar
Nebojša Rudić
Thursday, 29.11.2018
01:30

Borjan-Rodic,Degenek,Savic,Stojkovic-Jovancic,Krsticic,Ebecilio,Ben,Marin-Boakye(Pavkov) po meni najbolja postava kad su svi zdravi...Ali za ligu mogu i rotacije,nije Radnicki toliko jak da nam parira...ostali timovi nisu cak ni ozbiljni 😀😀...Mislim da bi nam dosta znacio Milunovic na poziciji stopera,za sledecu evropsku sezonu.

avatar
Nikola RED_DEVIL
Thursday, 29.11.2018
00:22

Bravo Zvezdo! Bravo na borbenosti, Marin klasa, ubedljivo najbolji igrac lige! Ovo je ogromno iskustvo za igrace i ljude u klubu! I to bez dosta prvotimaca smo odigrali odlicno, trebamo biti ponosni! Bravo Zvezdo!

avatar
RašaNoviSad
Thursday, 29.11.2018
07:44

Dr\ava bi trebalo jo[ vi[e da uloži u ljubimicu kako bi sledeće godine ušli unokaut fazu. videlo se da nedostaje mesi ili ronaldo

avatar
Dr fudbala Miloje
Thursday, 29.11.2018
00:17

У поразу можеш нешто да научиш али не можеш бити уздигнуте главе.

avatar
SvetskiSampion
Thursday, 29.11.2018
15:23

Mozes zasto ne , mi se nismo obrukali. Falilo nam je samo malo .... oko 400 000 000 da bi bili egal.

avatar
Dr fudbala Miloje
Friday, 30.11.2018
03:06

Ако ти мислиш да си са оваквим коментарисањем занимљив у грдној си заблуди.

avatar
DekiStankovic5
Thursday, 29.11.2018
00:13

Bravo momci,posebno za drugo poluvreme,kljuc je Jovancic,kao sto vec svi I znamo,lepo drugo poluvreme,tako treba da se igra.Sad shvatate da Gobeljic nije za ovaj nivo,za nasu ligu da,za nesto vise ne,sve je upropastio,lose zatvara,duvalo je na njegovoj strani katastrofa.SveA u svemu nije lose,moze bolje I otresitije!

avatar
Čeki
Thursday, 29.11.2018
03:08

Gobeljic je kriv za Napolijev prvi gol, a po meni trebalo od pocetka da igraju Jovancic i Ebesilio jer znaju da daju pas i sacuvaju loptu.

avatar
DekiStankovic5
Friday, 30.11.2018
00:59

Definitivno se slazem za sve,samo za Ebesilija nisam nacisto,kad krene od pocetka utakmicu ne igra nesto specijalno,mnogo davi loptu,sto nam se I obilo o glavu protiv Liverpula kod prvog gola,kako god voleo bih da vidim Ebesilija od pocetka protiv Psz-a,za Jovancica nema vise sta da se prica,doktor!

avatar
Sasha_Voj
Thursday, 29.11.2018
00:09

Gobeljić I rodić sasvim solidni... Za srpsku ligu
Marin po ko zna koji put potvrđuje da je igracina. Da nam nije povreda savica i stojkovica onakve golove nikad nebi primili.
Odigrali smo korektno drugo poluvreme gledajući da nam falilo 4 igrača

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 29.11.2018
00:07

Joveljic sto pre da se prebaci na krilnog napada, jer poseduje tehniku i brzinu, a konstituacija mu nije jaca strana.

avatar
DekiStankovic5
Thursday, 29.11.2018
04:07

Ne znam zasto si dobio minuse tolike za ovaj komentar,mislim da ce I kroz karijeru njegov najveci problem biti ta konstitucija,ali izuzetno lepo otvara prostor I razume igru, I mislim da moze,samo mu treba u kontinuitetu utakmice za prvi tim,po 90 minuta,da se rve,a ne ovako,stagnirace.Ja sam pricao I za Luku Jovica da ce biti opasan spic dok su svi pisali da nema nista od njega,vidim da I Joveljic ima to nesto,ne u meri kao Luka,ali mora mnogo da radi na sebi,pa videcemo vec sta ce biti.

avatar
Čeki
Friday, 30.11.2018
01:14

Musko telo se razvija do 25. godine tako da ima on vremena.

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 29.11.2018
19:29

Luka Jovic u njegovim godinama, cak i mladji kad bio (iako je samo dve godine stariji) je bio mnogo krupniji, da ne pricamo naprimer za Mitrovica koju je imao konstituciju u tim godinama. Joveljic jeste mlad, ali ima 19 godina i nece on bog zna kolko da se fizicki promeni u narednim godinama. Tako da ja mislim da nece on mnogo positci ko napadac, pogotovo u ovom modernom fudbalu gde se sve vise igra sa jednim centralnim napadacem, tako da je bolje za njega daide na krilnog.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Thursday, 29.11.2018
00:06

Веома добра игра Звезде, упркос поразу. Јефтино примљен први гол, друга два су мајсторство, тешко се то могло спречити. Штета због Симићеве шансе, али, генерално, повољни утисци. Свака част момцима на борбености и у одређеним периодима осмишљеној и чак лепој игри. Свака част и Милојевићу, а посебно на увођењу Јовељића у игру😊

avatar
Wasqe
Thursday, 29.11.2018
00:05

Dobra predstava u drugom poluvremenu. Ulazak Jovančića, bolja kretnja Gobeljića su preokrenuli ekipu.
Ebesilio ima mesta u svakpj postavci.
Do sledeće godine ima da se reši još par pozicija i onda se Evropa očekuje redovno.

avatar
Damir85
Thursday, 29.11.2018
00:04

Zasto Ebisilio nije starter? To jedino zameram Milojevicu. Ebisilio ima iskustvo igranja u LS. I odlican je tehnicar, razoran sut. Takav igrac nam sedi na klupi do 15 minuta pred kraj.

avatar
Čeki
Thursday, 29.11.2018
03:10

Btavo to mi nije bilo jasno, kao ni za Jovancica, po meni je Simic igrac za 30 min.

avatar
Damir85
Thursday, 29.11.2018
23:02

Simic ne moze da ima prvenstvo u ovom slucaju. To se videlo i u prethodnim utakmicama.

avatar
SvetskiSampion
Thursday, 29.11.2018
15:25

Ebisilio i Jovancic moraju da pocnu svaku utakmicu i tu je kraj price. Krsticic nema snage za 90 minuta i prosto ne vidim njegov doprinos .

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Thursday, 29.11.2018
00:02

Steta za prvi gol, glupo i jeftino primljen. Simic morao bolje, kad je vec sutirao u prvi morao je to jako, da zapne. Sve u svemu Zvezda moze biti ponosna na rezultate u LS.

avatar
ISTINA BOLI
Wednesday, 28.11.2018
23:59

Bravo svima za borbenost. E sad,nekih konkretnih zamerki nemam,drago mi je sto je malom Joveljicu ukazana sansa,ali on za ovaj nivo fudbala ne da nije,nego bar godinu dana nece biti,izgledao je kao da je dete od 16 godina uslo na teren,dajte mu da jede,neka poseti teretanu ponekad. Dalje,Gobeljic je nesto kao Lazic u kosarci,u defanzivi ce iskidati,dace svaku utakmicu sve od sebe,ali on u napadu nema sta da trazi i onda ga uparis sa Krsticicem,koji isto nema viziju,ne mozes tako igrati protiv ozbiljnih ekipa,sto Napoli jeste,Ebecilio kakvu sutinu ima,je tuga da nije na terenu,a za mene je Jovancic u najmanju ruku Zinedin Zidan,kako momak lepo i lako igra,isto samo malo da ojaca i da popravi sut,u najgorem slucaju bi do Sevilje trebao da dogura. Marin je isto zasluzio da se spomene,odigrao je vrhunsku utakmicu,kada on dobije loptu,imam osecaj kakav imaju navijaci Barselone kada Mesi primi lotpu :D

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 28.11.2018
23:59

Sve u svemu nije bilo lose, ali moglo je mnogo bolje da nismo onako lose usli u utakmicu.

avatar
RašaNoviSad
Thursday, 29.11.2018
07:45

e da vam je tu bio Majo da svirne kad je gusto

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 30.11.2018
09:26

Ne izjednacuj nas sa vama Panticima i Sojicima jer nismo isti.

avatar
Südkurve München
Wednesday, 28.11.2018
23:58

Svaka cast momci, Marin definitivno da se vrati u reprezentaciju Nemacke, kakav igrac.

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 28.11.2018
23:57

Odlicna predstava , napredujemo dosta . Jedino pitanje svih pitanja sta ima Simic sto Dr Ebesilio nema ?? Da smo imali danas Boacija ili Pavkova moglo je svasta biti

avatar
Thursday, 29.11.2018
01:09

Ne bi bilo ništa pošto nam je odbrana bez Savića u rasulu. Da su igrali Savić, Stojković i neki od napadača, onda bi letelo perije ovako bi nas i sa Boaćijem i sa Pavkovim rutinski dobili.

avatar
Amar Zornic
Thursday, 29.11.2018
22:16

Upravo zbog odbrane su nam i bili potrebni jer oni momenti kad se ispuca lopta a boaci i pavkov u vecini tih situacija osvoje loptu i izbore potom faul ili je predaju nekom su pluca za odbranu . Ovako stojiljko jedsn jedini duel nije dobio i odbrana je morala pasti pod pritiskom

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 28.11.2018
23:56

Napoli nakon 3:0 ne da je stao na loptu nego je povukao ručnu kočnicu. Ogromna sreća što im je dovoljna bila bilo kakva pobeda pa nisu hteli preterano da se umaraju. Reprezentativac Rodić je zaslužio 2 žuta kartona zbog povlačenja sa leđa, drugi u 59' i automatski crveni karton. Spasio ih i sudija većeg poraza.

avatar
NemanjaVidic No1.
Wednesday, 28.11.2018
23:55

Samo malo cvrstine u odbrani stojkovica i savica,jovancica ne moram da spominjem,videlo se kad je usao,igracina