LŠ, omladinci - Najbolja italijanska škola uručila Zvezdi kartu bez povratka

Autor: Nemanja Janošev
utorak 23.11.2021.
20:48
Izvor: Sportske.net

Kraj takmičenja za talentovanu generaciju crveno-belih.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Omladinci Crvene zvezde poraženi su od Empolija sa 5:0 (2:0) na stadionu "Karlo Kastelani" u revanš meču 2. kola Lige šampiona za mlade.

Izabranici Marka Neđića nisu mogli ravnopravno da se nose sa najboljom italijanskom školom, koja je prošle godine osvojila Primaveru, ligu, prema mnogima, jednakog kvaliteta poput Prve lige Srbije... I u prvom meču, Empoli je demonstrirao zrelost i izuzetan napadački potencijal, pa su, nakon što su načeli mrežu odličnog Marinkovića, samo nastavili u istom ritmu.

Golovima Magazua i Aslanija u 14. i 16. minutu otišli su na pauzu, a uz to je Bogdan Marinković, koji je menjao prezimenjaka Stefana, imao nekoliko odličnih odbrana. Ipak, nije mogao da se nosi sa naletima Empolija koji su bili intenzivni tokom čitavog susreta, a u drugom poluvremenu su sa još tri gola, po jednog Aslanija iz penala, Baldanzija i Logrijeka, došli do lakog trijumfa i prolaska u nastavak takmičenja ukupnim skorom 6:1.

FK Crvena zvezda

Ono što može da posluži kao alibi jesu brojne povrede sa kojima se suočio Marko Neđić. Bez četvorice standardnih prvotimaca otputovao je u Toskanu. Nije bilo sjajnog čuvara mreže Stefana Marinkovića, levog beka Viktora Radojevića, kapitena Marka Ćurića i najboljeg strelca Aleksandra Kahvića. Usput, Crvena zvezda poseduje značajno mlađi sastav od Empolija sa igračima i do 2005. godišta. Prosečno gledano, Empoli ima dve godine stariji tim od srpskog šampiona.

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je na ovaj način okončala učešće u Ligi šampiona za omladince budući da su u prvom duelu odigranom u Beogradu remizirali 1:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke