LŠ: Partizan - HB Toršavn 3:0 (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 15.07.2014.
20:35
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana golovima Danka Lazovića i Petra Škuletića savladali su HB Toršavn u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona čime su već sada napravili ozbiljan iskorak ka plasmanu u narednu rundu takmičenja.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Nakon Drinčića i Živković je oprobao udarac ali je ishod bio isti, lopta je završila van okvira gola pa je nedugo potom sudija označio kraj utakmice i stavio tačku na trijumf Partizana rezultatom 3:0!

Na početku nadoknade vremena Drinčić po zemlji puca ka golu HB Toršavna ali lopta odlazi pored desne stative gola Gestsona.

Četiri minuta pre kraja Brašanac testira budnost golmana gostiju koji kratko odbija loptu do koje potom stiže delić sekunde pre zahuktalog Živkovića koji je pride bio odgurnut.

Osam minuta pre kraja Marko Nikolić iz igre vadi Danka Lazovića, najboljeg pojedinca večerašnje utakmice, a na teren šalje Nikolu Ninkovića.

U 75. minutu susreta na južnoj tribini "Grobari" su istakli transparent sa porukom "Boro, legendo, počivaj u miru!" čime su odali počast nedavno preminulom glumcu Bori Todoroviću.

Nije dugo trebalo crno-belima da stignu i do trećeg gola i to posle nove majstorije Danka Lazovića koji posle auta sjajno izbacuje čuvara i pogađa Škuletića u glavu a ovaj mrežu Farana za 3:0!

Konačno crno-beli probijaju bedem pred golom gostiju i stižu do drugog gola. Nemanja Petrović centrirao je sa leve strane u peterac i pogodio Škuletića u glavu a lopta se posle njegovog udarca odbija od prečke Danku Lazoviću na nogu pa ovaj samo potvrđuje ono što njegov kolega nije uspeo - 2:0 za Partizan!


Deset minuta traje ofanziva crno-belih ali još uvek nema pogotka kojim bi pitanje pobednika bilo rešeno uprkos činjenici da "gol visi u vazduhu".

Nastavlja Partizan da stavlja gostujuću odbranu na muke. Miroslav Vulićević uposlio je ponovo Lazovića koji iskosa sa desne strane šutira u bliži golmanov ugao a ovaj nogom brani i šalje loptu u korner.

Prvu promenu na utakmici napravio je trener domaćih Marko Nikolić. U igru je umesto Petra Grbića ušao Andrija Živković koji odmah baca u vatru Vulićevića a ovaj pronalazi Lazovića na petercu koji "makazicama" prebacuje gol gostiju.

Oduzeo je u 50. minutu Danko Lazović loptu kraj aut linije a onda ubacio loptu u peterac gde Petar Grbić ostaje kratak za koji centimetar pa ostaje 1:0 baš kao i posle Drinčićevog udarca iz prekida minut kasnije.

Počelo je drugo poluvreme duela Partizan - HB Toršavn a već posle dva minuta igre Danilo Pantić levom nogom tuče sa 20 metara ali pravo u gostujućeg golmana.

Partizan
Partizan.rs

Završeno je prvo poluvreme duela u Humskoj. Crno-beli imaju prednost ali ne i igru koja bi zadovoljila publiku.


Tri minuta kasnije Nikola Drinčić tuče sa distance i stavlja na muke golmana HB Toršavna ali Gestson uspeva uz mnogo problema da loptu izbaci u korner. Verovatno najbolja prilika za Partizan, ne računajući pogodak Danka Lazovića.

U 38. minutu beležimo sjajan potez Danka Lazovića koji petom spaja Škuletića sa golom ali ovaj loše šutira iskosa sa leve strane.

Deset minuta pre kraja prvog poluvremena pritisak fudbalera Partizana u potpunosti je uminuo pa sada sve češće Farani prete i pokušavaju da stvore akciju iz koje bi mogli da dođu do gola.

Sporna situacija viđena je u 28. minutu prvog dela igre nakon prodora gostiju po desnoj strani terena. Branislav Trajković oborio je napadača HB Toršavna ali je sudija procenio da njegov start nije bio takav da bi pokazao na belu tačku.

Nastavlja se ofanziva domaćih na gol šampiona Farskih Ostrva a novu priliku ne koristi Petar Grbić do kojeg je lopta došla posle centaršuta Danka Lazovića koji je išao po zemlji i kroz peterac.

Prvi udarac ka golu HB Toršavna uputio je i Petar Škuletić nakon prodora po levoj strani u 20. minutu ali je gađao pravo u golmana Gestsona. Odmah nakon toga pripretili su Farani ali je centaršut završio tik pored leve stative gola Milana Lukača koji u prvom delu meča brani mrežu podno južne tribine.

Nova prilika za Branislava Trajkovića posle još jednog kornera Nikole Drinčića ali defanzivac crno-belih loše zahvata nabačenu loptu i šalje je preko prečke.

Sjajno uigrana akcija urodila je plodom nakon što je Drinčić izveo korner, pogodio Grbića na prvoj stativi a ovaj prosledio glavom loptu ka Danku Lazoviću koji takođe glavom pogađa mrežu gostiju za 1:0!


Još jedan prekid doneo je crno-belima novu priliku za pogodak koju ovoga puta nisu propustili.

U desetom minutu Petar Grbić prodire po levoj strani napada crno-belih i dobija prekršaj ali Nikola Drinčić iz prekida pogađa samo živi zid koji je postavio gostujući golman.

Na isteku prvih deset minuta igre može se konstatovati da Partizan drži konce igre u svojim rukama ali osim Trajkovićeve prilike iz drugog minuta nema izglednih prilika za postizanje gola.

Nakon dobre prilike usledio je i sudar Miroslava Vulićevića sa defanzivcem HB Toršavna ali se posle lekarske intervencije desni bek domaćih vraća u igru.

Prekršaj su u drugom minutu napravili gostujući igrači u opasnoj zoni a Branislav Trajković za malo promašuje loptu ubačenu u peterac čime u nepovrat odlazi i prva prilika za crno-bele.

Počela je prva utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i HB Toršavna. Pred oko 10.000 navijača crno-beli kreću u pohod na grupnu fazu elitnog takmičenja.

UEFA Liga šampiona, 2. kolo kvalifikacija – staza šampiona

Beograd, 15. 7. 2014. godine
20.45h

Partizan
- 25 Lukač, 4 Vulićević, 5 Nemanja Petrović, 6 Stanković (C), 15 Trajković, 8 Brašanac, 14 Grbić (od 54' A. Živković), 18 Drinčić, 55 Pantić (od 72' S. Ilić), 27 Lazović (od 83' Ninković), 32 Škuletić

Klupa - 1 Ž. Živković, 40 Ostojić, 36 Gulan, 22 S. Ilić, 17 A. Živković, 11 Ninković, 7 Luka

HB Toršavn - 1 Gestson, 2 Aleks dos Santos, 3 Holm, 5 Johan Davidsen, 19 Jogvan (od 77' Flotun) Davidsen, 6 Vatnsdal, 7 Benjaminsen (C), 21 K. Mouritsen, 23 R. Joensen (od 63' Vardum), 24 Jensen (od 68' Ingson), 8 Edmundson

Klupa - 16 Knudsen, 17 Vardum, 18 Jonsen, 20 Ingson, 10 Flotun

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke