LŠ (U19) - AZ slavio nakon penala na Krovu, Zvezda će imati za čim da žali!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 01.11.2022.
20:15
Izvor: Sportske.net

Malo je falilo do velikog podviga...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Omladinci Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u drugu rundu Lige šampiona za mlade pošto su eliminisani od AZ Alkmara.

"Crveno-beli" su imali veoma povoljnih 2:2 iz prvog meča u Holandiji, pa je pred meč na stadionu Voždovca tinjala nada da bi izabranici Zorana Rendulića mogli do podviga u Evropi.

Ipak, to se nije desilo, omladinci AZ Alkmara su posle ne preterano uzbudljivog prvog poluvremena poveli golom Ernesta Pokua, da bi sedam minuta kasnije Merdink propustio šansu da duplira prednost svoje ekipe sa penala koji je odbranio Miladinović.

Kazna je stigla dva minuta kasnije, pa je Zvezda uspela da izjednači u 86. minutu golom Stefana Lekovića, a do kraja regularnog dela AZ je ostao i sa igračem manje nakon isključenja Tviska.

Usledili su penali, nakon promašaja sa obe strane, stiglo se do pete serije u kojoj je tragičar bio Jovan Mijatović, od skora i član prvog tima, i gađao preko gola.

Zvezda je propustila veliku šansu da se nađe u probranom evropskom društvu, ali "crveno-belima" ostaje uteha da nisu poraženi od holandskog predstavnika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke