LŠ (U19) - Partizan pobedio u Krajovi, Jovanović dao gol, pa morao u Urgentni centar

Autor: Darko Mitrović
sreda 04.10.2023.
19:58
Izvor: Sportske.net

Uspešan start crno-belih u omladinskoj Ligi šampiona.

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Posle fudbalera Crvene zvezde koji su ranije danas u Beogradu savladali Jang bojs sa 2:1, uspešni su danas bili i omladinci Partizana koji igraju u nokaut fazi takmičenja u U19 Ligi šampiona.

Crno-beli su gostovali u Krajovi, gde su savladali domaću Univerzitateu sa 1:0 i tako stekli lepu prednost pred revanš 25. oktobra u Beogradu.

Domaćin je pokušao da u uvodnim minutima meča izvrši snažan pritisak, pa je stvorio i par izglednih prilika, ali je odbrana Partizana izdržala taj nalet.

Odgovor crno-belih usledio je u 15. minutu meča, kada su izveli odlipnu akciju, na kraju je Alilović asistirao, a snažni napadač Dušan Jovanović pogodio za vođstvo Partizana od 1:0.

Desetak minuta kasnije pokušao je i Mirčetić, čiji je šut zaustavio golman Univerzitatee, a finiš prvog poluvremena obeležila je povreda strelca jedinog gola Dušana Jovanovića koji je u 37. minutu morao van igre. Priliku da zaigra dobio je Dimitrije Janković, a s obzirom da se strahovalo od preloma, Jovanović je odmah odvezen u lokalni Urgentni centar.

Kako su saopštili crno-beli na svom zvaničnom nalogu na Tviteru, prve informacije posle rendgenskog snimanja kažu da nije u pitanju prelom.

U nastavku igre, Janko Jevremović je mogao da reši pitanje pobednika u 58. minutu kada je izbio sam pred protivničkog golmana, ali nije uspeo da ga savlada.

Nastavio je Partizan sa inicijativom, a Jevremović je i u 69. minutu propustio novu priliku da prednost crno-belih učini ubedljivijom.

Finiš meča nije doneo neka velika uzbuđenja, Partizan je znalački sačuvao minimalnu prednost i zasluženo trijumfovao u Krajovi.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke