LSL - Nezaustavljivi Napredak, novi poraz Spartaka, ne predaju se ni Pazarci!

Autor: Darko Mitrović
utorak 04.05.2021.
19:58
Izvor: Sportske.net

Današnje utakmice u 35. kolu Superlige bile su u znaku ekipa koje se bore za opstanak.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Napredak - Čukarički 1:0

Šestom uzastopnom pobedom, ekipa Napretka uspela je da još više uveća svoje šanse u pogledu opstanka u ligi.

Prvu priliku za goste propustio je Rakonjac, a odmah zatim na drugoj strani, stopostotnu priliku posle kontre u 27. minutu imali su Kruševljani, ali Ćuković u situaciji jedan na jedan nije uspeo da savlada istrčalog Novaka Mićovića, 19-godišnjeg golmana Čukaričkog.

Dugo potom nije bilo zanimljivog sadržaja, ali se to ne može reći za završnicu meča.

U finišu meča još jedna velika prilika za Kruševljane, propustio ju je rezervista Milošev, koji je odlično šutirao posle centaršuta sa desne strane, ali je Šapić na gol liniji izvanredno reagovao i spasao siguran gol.

Ali, to je bila samo najava onoga što je usledilo u 90. minutu. Šutirao je Bačanin iskosa sa desne strane, golman Mićović odbio loptu, potom Šapić nije uspeo da izbije loptu, a ona ponovo dolazi do Miloševa, koji je sada još precizniji - 1:0

OFK Bačka - Novi Pazar 0:1

Pazarci su poveli već na startu meča, kada je posle odličnog centaršuta Sisea još bolje pred golom Bačke reagovao Aganspahić - 0:1.

Aganspahić je sredinom drugog poluvremena mogao da duplira prednost, imao je idealnu priliku, ali se obrukao nepreciznim šutem sa oko sedam metara od gola, potpuno neometan.

Ipak, Pazarci su zadržali minimalnu prednost do kraja meča i tako ostali u trci za opstanak u ligi, iako su i dalje ''ispod crte''.

Radnik - Spartak 2:0

I dok Napredak ređa pobede, Spartak je danas upisao i peti poraz u nizu.

Greška Šimure, onda Marčić pravi prekršaj nad Danoskim i za sudiju nije bilo dileme - penal za Radnik koji je na ulasku u 33. minut neozbiljno izveo najbolji strelac lige Milan Makarić. On je pokušao ''Panjenkom'' da postigne gol, ali ga je golman dujmović ''pročitao''.

Pred kraj prvog poluvremena, Spartak je postigao gol preko Marčića, ali mu je taj pogodak poništen zbog ofsajda. Bunili su se gosti, ali bez efekta.

Trenutak odluke dogodio se u 85. minutu, kada su domaći iznudili još jedan penal na ovoj utakmici. Ponovo kiks Šimure u svom kaznenom prostoru, oborio je Danoskog, a Milan Makarić je ponovo preuzeo odgovornost da izvede najstrožu kaznu. Ovoga puta je to učinio mnogo ozbiljnije i preciznije - 1:0.

U nadoknadi vremena još jedan gol Makarića, njegov 25. u sezoni, a postigao ga je posle kontre domaćih za konačnih 2:0.

Mladost - Voždovac 1:0

Lučanci su ostvarili treću pobedu u poslednja četiri meča i probili se na šesto mesto na tabeli koje praktično garantuje opstanak.

Gol odluke postignut je u posldnjim trenucima prvog poluvremena.

Radivojević je odlično izveo slobodan udarac, sa oko 30 metara je centrirao u peterac, gde je odbrana gostiju loše reagovaola i Mladost je povela - 1:0.

Tokom meča čak tri puta su domaći fudbaleri tražili jedanaesterac od sudije, ali on je sva tri puta imao drugačije mišljenje. Dakle, dosta materijala za analizu sa meča iz Lučana.

Javor Matis - Proleter 1:1


Javor je protiv Proletera poveo u 21. minutu meča, kada je Ilić savladao golmana Vasiljevića.

Proleter je izjednačio u 51. minutu, kada je golman Javora loše reagovao na centaršut sa desne strane, ispustio je loptu na koju je natrčao Filip Knežević, koji je šalje u mrežu - 1:1.

U 67. minutu poništen je gol Mirosavljeva za preokret, jer je fudbaler Proletera bio u ofsajdu po proceni arbitara. Protestovali su gosti, ali  nije im vredelo. U svakom slučaju, situacija za analizu, a do kraja se rezultat više nije menjao.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke