LSL - Vojvodina preskočila ''Čuku'', probudili se Radnički i Mačva, pobede i Novog Pazara, Metalca

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.03.2021.
17:01
Izvor: Sportske.net

Domaćini dominirali ovog popodneva u Superligi.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Posle poraza od Partizana u prošlom kolu, Vojvodina se danas vratila na pobednički kolosek. U meču 26. kola, Novosađani su na svom terenu savladali ekipu Javor Matisa sa 2:0 i vratili se na treće mesto na tabeli, ispred Čukaričkog.

Već u devetom minutu meča, Gemović je pobegao defanzivcima gostiju i savladao golmana Lazovića, a konačnih 2:0 postavio je Zukić na isteku prvih pola sata igre.

Za to vreme, Radnički je u Nišu istim rezultatom savladao TSC i prekinuo lošu seriju rezultata. visoki defanzivac Žarko Marković je u 25. minutu doveo Nišlije u vođstvo, a pobedu Radničkog potvrdio je Nenad Gavrić početkom drugog poluvremena.

Zanimljivo je bilo i u Novom Pazaru, gde je domaći tim posle preokreta savladao Spartak Ždrepčevu krv sa 2:1. Subotičani su poveli u 16. minutu golom Srećkovića, a Pazarci su do preokreta došli golovima iz prekida. U 26. minutu Aganspahić je posle centaršuta iz slobodnog udarca sa desne strane, zahvatio loptu glavom i poslao je u donji levi ugao gola gostiju. Trenutak odluke dogodio se u 63. minutu. Bila je to majstorija Miloša Mijića iz slobodnog udarca, loptu je preko živog zida sa dvadesetak metara poslao u gornji desni ugao gola golmana Dujmovića - 2:1.

Isti rezultat i u Gornjem Milanovcu, gde je Metalac bio bolji od Voždovca. Vlalukin je u 51. minutu doveo Metalac u vođstvo, izjednačio je Stoisavljević osam minuta kasnije, a pobedu Milanovčanima doneo je Maksimović iz penala koji je u 72. minutu iznudio odlični Prestiž.

Mačva je posle tri uzastopna poraza savladala danas ekipu novosadskog Proletera sa 3:1. Šapčani su poveli iz penala u 29. minutu golom Ortiza, a pred kraj poluvremena Knežević je povodio na 2:0.

Odmah zatim je Tomović prepolovio tu prednost, a pobedu Mačve potvrdio je Ćirković u samom finišu meča - 3:1.

Linglong Superliga, 26. kolo

Mačva - Proleter 2:1
Metalac - Voždovac 2:1
Novi Pazar - Spartak 2:1
Radnički Niš - TSC 2:0
Vojvodina - Javor Matis 2:0

Ranije danas: Inđija - Radnik 0:1

17:05h Rad - Partizan
19:15h Crvena: zvezda - Čukarički

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke