Ludilo u Kruševcu - Majstorija Marjanovića u nadoknadi donela Napretku plej-of!

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 11.04.2022.
20:31
Izvor: Sportske.net

Mladost iz Lučana najveći gubitnik.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Fudbaleri Napretka na veličanstven način plasirali su se u plej-of Linglong Super lige Srbije pošto su u šestom minutu nadoknade pobedili Metalac 1:0 evrogolom Saše Marjanovića iz slobodnog udarca u šestom minutu nadoknade vremena.

Kapiten "Čarapana" je odgovorno i u svom stilu uzeo loptu kad je najpotrebnije i postigao fantastičan gol za veliko slavlje na stadionu "Mladost" i tako poslao lučansku Mladost u plej-aut.

Napredak je imao terensku incijativu protiv Metalca, ali nedovoljno da posle prvih 45 minuta stigne do vođstva.

Najbolje prilike imalu su Alen Melunović, Saša Marjanović i Milan Spremo. U prva dva navrata golman Metalca je dobro intervenisao, dok je potonji šut završio pored gola.

Imao je i Metalac svoje pokušaje preko Cvetkovića i Krajišnika, ali ni blizu dovoljno da gosti iz Gornjeg Milanovca stignu do vođstva.

Svestan da nema vremena za čekanje, Napredak je agesivno počeo i u nastavku igre, a prvu pretnju imao je Melunović, međutim njegov udarac je izblokirao defanzivac Metalca.

Jovanović je šutirao u 59. minutu, ali slabijom levom nogom i golman Metalca je lako odbranio ovaj pokušaj.

Najbolju šansu za Napredak imao je Jovanović u 62. minutu, kada je nakon ubačene lopte ona pogodila Antonijevića i Vlalukina i završila na prečki.

Na isteku 67. minutu zapretio je Metalac, ali je ofsajd Cvetkovića spasao Napredak zaostatka, a samo minut kasnije uzvratio je Jovanović, međutim Marković brani.

U 70. minutu probao je Marjanović, ali je defanzivac Metalca krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

Domaći su nastavili da pritiskaju goste, a u 82. minutu oprobao se i Marko Bačanin, međutim promene rezultata nije bilo.

Poslednju priliku da donese pobedu Napretku imao je u šestom minutu nadoknade Marjanović iz slobodnog udarca i kao što rekosmo doneo veliku radost Kruševljanima.


Napredak je ovom pobedom probio do osmom mesta i istisnuo lučansku Mladost u plej-aut, koji će igrati i Radnik iz Surudlice uprkos tome što su slavili slavili su na svom terenu protiv Novog Pazara 2:0, ali su zbog slabijeg trijumfa "Čarapana" otišli u drugu polovinu tabele.

Radnik je poveo u 10. minutu golom nakon izvanrednom gola Siniše Babića, nakon što je iskusni fudbaler raspalio loptu van kaznenog prostora i efektno pogodio mrežu Novog Pazara.

Domaćin je u 35. minutu poveo sa 2:0 golom Uroša Milovanovića na izvanrednu asistenciju Babića, pa je Radnik sebi utabao put ka plej-ofu uz osluškivanje toka meča u Kruševcu između Napretka i Metalca.

U gradskom derbiju Novog Sada, Vojvodina je slavila protiv Proletera 2:1 i tako je na trijumfalan način završila tubulentni regularni deo sezone i sa sedme pozicije će dočekati plej-of.

Vojvodina je povela u devetom minutu autogolom Aleksandra Andrejevića, koji je posle kornera nespretno zatresao sopstvenu mrežu i prevario svog čuvara mreže.

Na isteku 10. minuta Vojvodina je povisila prednost na 2:0 golom Veljka Simića, takođe nakon kornera. Nekadašnje krilo Crvene zvezde se odlično snašao i lako matirao golmana Proletera.

Proleter je u 75. minutu prepolovio prednost Vojvodine nakon autogola Stevanovića i to je sve što smo videli ovog popodneva na stadionu "Karađorđe".

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke