Luka Ilić - Ono kad odlazak u najbolji klub na svetu nije dobar potez

Autor: Lazar Nikolić
sreda 17.04.2024.
14:03
Izvor: Sportske.net

Vratio se tamo gde je sve i počelo.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Kada krenete karijeru iz Niša želja većine dečaka je selidba u Beograd i igranje za jedan od dva naša najveća kluba, Crvenu zvezdu i Partizan, a zatim transfer u neki od najboljih klubova na svetu.

Upravo takav put imao je Luka Ilić momak rođen 1999. godine u gradu na Nišavi.

Iz lokalnog Reala već sa 15 godina otišao je u naš glavni grad kako bi ostvario snove. Stigao na "Marakanu" i postao deo kadetskog tima Crvene zvezde zajedno sa dve godine mlađim bratom Ivanom.

Zajedno su stigli do prvog tima i debitovali na "Marakani" još 2017. godine. Iste godine već su bili prodati. Došao je Mančester siti, platio Zvezdi 5.500.000 evra i ubrzo odveo dvojicu supertalentovanih igrača, koji su mogli da budu budućnost crveno-belih.

Dobili su dugogodišnji ugovor sa aktuelnim prvakom Evrope, ali nikada nisu ni zaigrali na "Etihadu". I dok je mlađi brat Ivan postao gotovo standardni reprezentativac Srbije i gradi ozbiljnu karijeru u italijanskom Torinu, Luki nije bilo lako.

Odmah su krenule pozajmice. Prvo u holandsku NAC Bredu koja se borila za "goli život" u Erediviziji, a zatim i u Tvente koji nije bio ništa bolji. 

Bio je ofanzivni vezista standardan u ovim timovima, ali igranje ta Bredu i Tvente daleko je i od Zvezde, a sa Sitijem nije ni za porediti.

Tako je na leto 2022. godine odlučio da prizna grešku i vrati se u domaći fudbal i dođe na još jednu pozajmicu, ovoga puta u TSC iz Bačke Topole. Pokazao je Ilić da ima kvalitet i podsetio sve koliki je talenat bio kada je otišao iz Zvezde, ali da je premalo napredovao "seljakanjem" po Holandiji.

U vicešampionskoj sezoni TSC-a učestvovao je sa šest golova i sedam asistencije, te bio jedan od najboljih igrača Super lige Srbije.

Ipak, Evropu nije video sa timom iz Bačke Topole, "građani" su odlučili da ga pošalju još jednoj svojoj filijali Troi u drugu ligu Francuske. Tamo je Srbin bio veoma dobar postigavši pet golova u 15 utakmica, ali mu je bilo dosta.

Odlučio je ove zime da ne produži ugovor sa "Stiti grupom" i da konačno napusti "Etihad" na kojem nikada nije ni zaigrao.

Narednog leta napraviće pun krug i vratiti se u Zvezdu, tamo odakle nije ni trebalo da ide. Izgubio je sedam godina karijere i postao još jedan od primera kako ne treba preskakati stepenice.

Srećom, još uvek je mlad, jula će napuniti 25 godina, sada zna kako ne treba, a vremena da ponovo zablista ima. Potreban je Zvezdi, a ona još više njemu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Wednesday, 17.04.2024
18:16

Nije u redu pisati da je on napravio grešku, kada se in nije ništa pitao oko odlaska iz Zvezde. Svi znamo ko tamo vedri i oblači i na koji način.