Lukić optimista pred početak kvalifikacija za EURO: "Nema lakih protivnika, da ispravimo greške iz Katara"

Autor: Ivan Cvetković
sreda 22.03.2023.
08:45
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Srbija počinje kvalifikacije utakmicama protiv Litvanije i Crne Gore.

Pedja Milosavljevic
Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Reprezentativac Srbije Saša Lukić istakao je u intervjuu za Sportski žurnal da njegovu ekipu očekuje težak zadatak u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Izabranici Dragana Stojkovića će kvalifikacije početi u petak protiv Litvanije u Beogradu, a tri dana kasnije gostuju Crnoj Gori.

"Nema lakih utakmica u kvalifikacijama. Današnji fudbal je pun iznenađenja i moramo da budemo oprezni. Shvatićemo ozbiljno protivnika. Dobro smo ih analizirali, sećamo se i prethodnih utakmica. Znamo na koji način treba da dođemo do pobede i verujem da ćemo od prvog minuta primeniti trijumfalni recept.

Nijedan protivnik nije lak i ne smemo da počnemo kvalifikacije sa mišljenjem da ćemo bez problema osvojiti prvo mesto. Imamo kvalitetan i uigran sastav, ali predstoji nam novo dokazivanje i zato ne smemo nikoga da shvatimo olako", smatra Lukić.

On se osvrnuo i na nastup Srbije na Mundijalu u Kataru.

"Moramo da gledamo napred. Imali smo velika očekivanja od Mondijala, znamo gde smo grešili i šta treba da ispravimo u sledećem ciklusu. Svi mi igrači svesni smo propusta i obaveza nam je da se ponovo pokažemo u lepom svetlu. Zajedno smo na novom početku i silno želimo da predstavljamo našu zemlju i na Evropskom prvenstvu, prvi put posle 24 godine".

Pozvao je i navijače da dođu u što većem broju.

"Kad god igramo za Srbiju važno je da imamo podršku. Navijači i ljubitelji fudbala u našoj zemlji voli da vide kvalitetnu igru i da se raduju pobeda. Pozivam ih da dođu u petak, da nas bodre, a mi ćemo učiniti sve da ih obradujemo dobrom igrom i pobedom".

Okršaj između Crne Gore i Srbije biće specifičan.

"Sigurno će biti zanimljivo. Poznajemo se, bile su specifične i naše dve utakmice pre pet godina. Pobeda bi nam mnogo značila, međutim, fokusirani smo prvo na Litvaniju, od subote ćemo pričati o Crnoj Gori", rekao je Lukić koji se pohvalno izrazio o novajliji u timu Srbije Lazaru Samardžiću koji je izabrao "orlove" ispred nacionalnog tima Nemačke.

"Igrao sam protiv njega, mlad je, talentovan i srećni smo što je izabrao Srbiju pre Nemačke. Pred njim je lepa budućnost. Verujem da će se brzo prilagoditi na našu igru i obaveze u državnom timu. Mnogo će nam značiti u novom ciklusu kvalifikacija za EP".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke