Lukino odmrzavanje i pojavljivanje pulsa

Autor: Nemanja Janošev
petak 10.06.2022.
10:10
Izvor: Sportske.net

Dva gola na prethodne dve utakmice. Lepo je videti Jovića ponovo u formi.

Pedja Milosavljevic/starsport/2022
Pedja Milosavljevic/starsport/2022

Povezane vesti

Srpski reprezentativac Luka Jović trenutno prikazuje obrise onog golgetera koji je svojim predstavama u Ajntrahtu privlačio pažnju evropskih velikana i naposletku završio u Real Madridu.

Međutim, u najvećem klubu na svetu nije mogao da pronađe sebe. Glavni krivac za to nije toliko ni on sam, kao ni bilo ko od trenera (op. aut. Zinedin Zidan i Karlo Anćeloti), već činjenica da mu je direktna konkurencija Karim Benzema. Francuz je jedan od najboljih igrača na svetu godinama unazad i kako vreme odmiče, tako on deluje sve bolje.

Ipak, ruku na srce, bilo je situacija kada se Benzema odmarao ili bivao povređen, no, prevashodno Karlo Anćeloti, nije previše verovao u Jovića i srpski fudbaler je šansu dobijao na kašičicu. To je rezultiralo tek jednim golom u sezoni i momak iz Bjeljine je na pragu odlaska u novu sredinu.

Samopouzdanje igrača je u tim momentima na najnižim granama i potrebno je vreme, ali i poverenje nekog drugog da bi se ono barem malo povratilo. To je izuzetno dobro video selektor Dragan Stojković. Iako je znao da Jović nije igrao u Realu, pozvao ga na minulo okupljanje pred utakmice Lige nacija i ukazao mu šansu u prethodnim mečevima.

Jović je sakupio 166 minuta na tri duela u ovom izdanju Lige nacija, što je trećina ukupnog provedenog vremena na terenu u dresu Real Madrida prošle sezone! Vidi se "zarđalost", što je i sam konstatovao, ali vidi se i da mu prija vera, kako saigrača, tako i selektora. Učestvovao je u nekoliko napada, imao svoje šanse, od kojih je realizovao dve i to na poslednje dve utakmice. Nakon pogotka protiv Slovenije, pred domaćim navijačima i protiv jednog od najboljih golmana sveta, Jović je svojim gestom kada je izdahnuo, pokazao koliki teret mu je pao sa srca.

A, onda, još jedna demonstracija osećaja za gol koja nije iščezla i pobedonosna završnica u Stokholmu, pred takođe mnogobrojnom srpskom publikom, za slavlje u susretu protiv Švedske. Taj pogodak je napravio razliku i sasvim je izvesno - uvećao njegovo samopouzdanje.

Od preke je važnosti da ono bude na višem nivou nego li što je bio slučaj pre nekoliko sedmica. Luku Jovića izvesno očekuje odlazak u drugu sredinu i neki novi početak. A, ako sve bude išlo kao podmazano, eto Piksiju glavobolje pred Mundijal u koju se sam "uvalio" svojim istančanim osećajem i plivanjem uzvodno. Mitrović, Vlahović, Jović - pa kud' ćemo bolje?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke