Luković pred utakmicu generacije za "orliće": "Ambicije nam se ne završavaju u četvrtfinalu..."

Autor: Ivan Cvetković
petak 26.05.2023.
19:15
Izvor: Sportske.net

Kadetska reprezentacija Srbije u subotu, 27. maja, od 15 sati igra protiv Poljske utakmicu četvrtfinala Evropskog prvenstva u Mađarskoj.

FSS
FSS

Povezane vesti

Selektor kadetske fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Luković izjavio je danas da je zadovoljan plasmanom u četvrtfinale evropskog prvenstva, ali da se tu ambicije selekcije ne završavaju.

"Čeka nas utakmica protiv Poljske u četvrtfinalu, drago mi je da smo se plasirali, ali tu se naše ambicije ne završavaju. Sutra nas očekuje izuzetno zahtevna utakmica protiv ekipe koja je izvanredna u visokom presingu", izjavio je Luković.

Kadetska reprezentacija Srbije u subotu, 27. maja, od 15 sati igra protiv Poljske utakmicu četvrtfinala Evropskog prvenstva u Mađarskoj.

"Visoki presing im je zaštitni znak. Prema statističkim podacima najbolja su ekipa u pogledu broja pasova koje dozvoljavaju protivniku kada započinje napada. Igraju direktan fudbal i ekipa su koja poseduje zavidan kvalitet, ali kao i svi, imaju i svoje mane, koje ćemo pokušati da upotrebimo u našu koristi", dodao je on.

Luković je rekao da je današnji trening iskorišćen da se ekipa dodatno pripremi za duel sa Poljskom i da se spreme taktičke varijante.

"Apsolutno verujem u ono što radimo, verujem u ove momke i drago mi je da ćemo imati priliku da trenutno ostvareni rezultat poboljšamo, jer sutrašnja utakmica ne donosi samo polufinale Evropskog prvenstva, već i plasman na Svetsko prvenstvo ove godine”, rekao je Luković.

Luković je zahvalio navijačima koji pružaju veliku podršku ekipi u Mađarskoj.

"Verujem da će i stadion biti pun, da će biti dosta naših ljudi, kao i do sada na turniru, i pozivam ih da dođu i podrže naše momke u borbi za plasman među četiri najbolje ekipe u Evropi", izjavio je Luković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke