Luković rizikovao karijeru zbog Javora, otkrio šta su mu rekli doktori!

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 24.05.2022.
20:55
Izvor: Telegraf

Heroj Ivanjice.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Junak ivanjičkog Javora Luka Luković napravio je podvig godine tako što je sam vratio ovaj klub u Ling long Superligu Srbije pošto je u drugom poluvremenu ušao povređen i postigao gol protiv Loznice.

Pisali smo u nedelju o kakvom sportisti i karakteru je reč, ali sa distance od tri dana posle meča koji je Javor teškom mukom pobedio 1:0, Luković za Telegraf priča da su mu posle povrede u Žarkovu doktori izričito zabranili da se igra utakmicu poslednjeg kola.

Zbog toga ga je trener Igor Bondžulić ostavio na klupi, ali razvoj na terenu probudio je želju da nekadašnji omladinac Crvene zvezde stvari uzme u svoje ruke.

"Odmah posle meča protiv Žarkova doktori su mi rekli da mi sledi pauza najmanje mesec dana i da moram da mirujem. Ali igrao sam na svoju ruku, doktori su mi rekli da ni ne pokušavam da igram, da neću moći da izdržim. Ali smogao sam snage, odigrao sam i došao je taj gol, došao je plasman u Superligu", rekao je Luković za ovaj portal.

Luković je ubedljivo najbolji igrač Javora, a posle velikog uspeha sledi mu odmor i fokus na pripreme za narednu sezonu, gde kako kaže ivanjički klub kreće sve iz početka.

"Prošle godine smo nesrećno iz lige, borili smo se do poslednjeg kola. Neke druge stvari, koje nisu bile fudbalske su prevagnule, ali Bog nas je nagradio i vratili smo se. Sad krećemo sve ispočetka", rekao je Luković da je Prva liga teža od Superlige.

Očekuje da će tek naredne sezone Superliga biti još jača.

"Mislim da će liga iduće godine nikad jača, pogotovo zbog tih mesta za Evropu. Ekipe će se borizi za Evropu i boriće se za Evropu. Svi će juriti to treće mesto, tu su Čukarički, TSC, Vojvodina će se dobro pojačati...", rekao je Luković dodajući da mu je lepo u Ivanjici i da će po svemu sudeći ostati i naredne sezone.

Za kraj otkrio je kako će provesti odmor.

"Vratio sam se u Beograd, odmaram. Ne mogu da igram fudbal, ali mogu da uzmem svoju ćerkicu za ruku i da šetam. Ništa mi više i ne treba", zaključio je momak kakav se retko viđa na terenima širom Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke