Lukovićevi ''orlići'' se revanširali Rusiji, Petrićevi opet izgubili

Autor: Darko Mitrović
utorak 15.10.2024.
20:04
Izvor: Sportske.net

Polovičan učinak naših mladih selekcija.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Omladinska (U19) reprezentacija Srbije danas je uspela da se revanšira selekciji rusije za nedavni poraz od 3:0. U drugoj proveri sa Rusima, naši ''orlići'' predvođeni selektorom Aleksandrom Lukovićem su na novosadskom ''Karađorđu'' slavili sa 4:2.

Sjajno je naš tim odigrao prvo poluvreme koje je dobio sa 3:0, golovima Vukojevića, Stančića i Cvetkovića, a u nastavku je na 4:0 povisio Milosavljević. Posle velikog broja izmena, gosti su se nešto bolje snašli i uspeli do do kraja da ublaže poraz, golovima Ivleva i Tihomirova.

Srbija (U19) je nastupila u sastavu: Jovanović, Kostov, Janković, Đurić, Milosavljević, Bačanin,  A. Popović, Cvetković, M. Popović, Vukojević, Stančić. Igrali su još: Sremčević, Rakić, Ćirić, Subotić, Stojković, Vidić, Vojnović.

Za razliku od U19 selekcije, godinu dana mlađi tim ''orlića'' pod vođstvom novopostavljenog selektora Gordana Petrića je i drugi put poražen od Češke, takođe u prijateljskoj utakmici.

Ovaj meč je odigran na terenu SC FSS u Staroj Pazovi, a Česi su posle preokreta slavili rezultatom 3:2.

Srbija je vodila sa 2:0 golovima Borovine u 5. i Bondžulića u 47. minutu, ali su Švancara iz penala i Rehak sa dva gola doneli pobedu Češkoj koja je prvi meč protiv Srbije dobila sa 2:0.

Srbija (U18) je nastupila u sastavu: Balević, Borovina, U. Đorđević (Crvena zvezda), Makević, Milosavljević, Ostojić, Andrej Pavlović, Petrović, Roganović, Tasovski, Tošić. Igrali su još: Pantelin, Popović, Premović, Stojanović, Bondžulić, Kostić, Cvetković, Anđelko Pavlović, Damjanović, Bubanja, Popov, U. Đorđević (Grafičar).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke