Maestralna predstava Aleksandra Mitrovića, ova Srbija može mnogo!

Autor: Ivan Cvetković
subota 24.09.2022.
22:41
Izvor: Sportske.net

Sjajna partija "orlova" i trijumf nad Šveđanima.

Pedja Milosavljevic
Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije savladala je Švedsku u Beogradu rezultatom 4:1 u okviru petog kola Lige B Lige nacija.

Izabranici Dragana Stojkovića odigrali su sjajan meč u kojem je apsolutno istakao najbolji strelac u istoriji reprezentacije Aleksandar Mitrović koji je postigao het-trik.

Iako su "orlovi" zapretili prvi preko Živkovića koji je sa nekoliko metara loptu poslao preko gola, Šveđani su bili ti koji su poveli u 15. minutu kada je Viktor Klason savladao Vanju Milinkovića Savića.

Nisu se Srbi predali, osokoljeni veoma dobrom igrom krenuli su još ofanzivnije, pa je već tri minuta kasnije posle centaršuta Živkovića Aleksandar Mitrović poravnao rezultat.

Ređale su se šanse domaće selekcije, pokušavao je Vlahović u dva navrata, na drugoj strani Svanberg, da bi u prvom minutu nadoknade vremena Mitrović ponovo glavom ovoga puta preokrenuo rezultat.

Napadač Fulama je u drugom poluvremenu natavio gde je stao u prvom, igrao se 48. minut kada je posle lepe akcije i dodavanja Vlahovića Mitrogol rutinski zatresao mrežu.

Pomoćni sudija signalizirao je ofsajd, "radio" je i VAR nakon kojeg je sudija Kabakov ipak priznao pogodak srpskog napadača.

Usledio je prilično miran period igre, Srbija je dodatno "umrtvila" ritam, a onda je Saša Lukić sjajnim hicem zapečatio sudbinu Skandinavaca na ovom meču u 70. minutu susreta.

Priliku da debituje, pored startera Srđana Babića, dobio je i fudbaler Crvene zvezde Stefan Mitrović.

Srbija se kolo pre kraja izjednačila sa Norveškom koja takođe ima 10 bodova, a njihov međusobni duel u Oslu odlučiće ko će se plasirati u Ligu A.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke