Maestralni Čović bombom srušio Panevežis, Voša donosi pobedu u Novi Sad!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 22.07.2021.
19:19
Izvor: Sportske.net

Minimalac "stare dame" u Litvaniji!

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine pobedili su u gostima ekipu Panevežisa rezultatom 1:0 (0:0) u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Jedini pogodak na meču postigao je Nemanja Čović u 70. minutu i to na zaista prelep način, iskosa sa desne strane, od prečke, a možete ga pogledati OVDE.

Panevežis bio najbliži golu u 33. minutu kada je Elivelto izveo odlično slobodan udarac sa 20 metara, ali je prečka sačuvala "staru damu".

Vojvodina je uzvratila jednom preko Topića koji je šutirao sa nekih 25 metara u golmana Golasa, a onda je u 42. minutu Čović propustio najbolju šansu. Posle sjajne uigrane akcije iz kornera, Čović je ostao sam na petercu, odlično je gađao glavom, ali se istakao golman Golas, u nastavku akcije pokušao je glavom i Кovačević, ali je bio za malo neprecizan.

Na startu  drugog dela igre, Vojvodina je spustila tempo domaćih koji su imali inicijativu u prvom delu, ali su timovi vodili veliku borbu na sredini terena, bez nekih izrazitih prilika, sve do 60. minuta kada je Elivelto šutirao preko Simićevog gola.

U 64. minutu Panevežis je imao najbolju priliku u nastavku, Elivelto je proigrao Sarponga čiji je udarac iskosa sa leve strane blokirao Кovačević i sprečio veću opasnost pred golom. Vojvodina je uzvratila četiri minuta kasnije kada je  Topić primio loptu na 18 metara, ali je šutirao preko gola.

U 70. minutu Vojvodina je povela posle najlepše akcije na utakmici, Topić je proigrao Čovića kroz čitavu odbranu Panevežisa, a potom raspalio iz teške pozicije i od prečke savladao golmana Golasa - 0:1.

Odmah posle primljenog gola, trener Panevežisa napravio je prvu izmenu, ušao je Кapnidis i iz prvog kontakta šutirao ka golu, ali je ponovo na mestu bio Nikola Simić. U istom minutu, na drugoj strani, Voša je organizovala novi lep napad, Zukić je na kraju pogodio mrežu, ali iz nedozvoljene pozicije.

Voša je do kraja uspela da se odbrani od naleta domaćih i upiše veliku pobedu pred revanš na "Karađorđu" za sedam dana.

Panevežis: Golas - Rafael, Bisi, Januševskis, Pereira - Tautvidas, Кozoranis - Sarpong, Dantas, Jankauskas - Elias (od 71. Кapnidis).

Vojvodina: N. Simić - Cucin, Кovačević, Stevanović, Devetak - Topić, Maksimović (od 62. Busnić) - Novevski (od 46. Bastajić), Čović, V. Simić (od 2- Kabić) - Mrkaić (od 62. Zukić).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke