''Magiko'' je opet onaj stari, Zvezda se vratila na ''plus 9''!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 11.03.2021.
21:04
Izvor: Sportske.net

Sada crveno-beli imaju isti broj utakmica sa najvećim rivalom.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde nisu dozvolili ni tračak nade ekipi Mačve večeras na ''Rajku Mitiću'' u zaostaloj utakmici 22. kola Linglong Superlige Srbije.

Aktuelni šampion i lider na tabeli je trijumfovao lako i ubedljivo, rezultatom 4:0, pa sada ponovo ima devet bodova više od Partizana, što je prednost sa kojom je Zvezda i ušla u drugi deo prvenstva.

Gosti iz Šapca su odolevali samo u prvih deset minuta, a onda Aleksandar Katai prihvata loptu na levoj strani terena, potom prilazi do ivice kaznenog prostora i šalje loptu u suprotni ugao. Lopta je odskočila ispred golmana Perića, prevarila ga i završila u mreži - 1:0.

Dva minuta kasnije stopostotnu priliku propustio je Veljko Nikolić posle dodavanja Gajića sa desne strane, ovaj udarac je zaustavio golman Perić.

Ipak, već u 24. minutu Zvezda je duplirala prednost, golom Milana Pavkova sa oko dvanaest metara, posle još jedne akcije Gajića po desnoj strani - 2:0.

Dva minuta kasnije još jedna velika prilika za Veljka Nikolića, koji ovoga puta pogađa stativu.

U poluvremenu, u ekipi Crvene zvezde su Pavkova i Ivanića zamenili Kanga i Gavrić, ali se odnos snaga na terenu nije bitnije promenio.

Do kraja, uz konstantnu inicijativu, još dva Zvezdina gola, i to u finišu meča. Igrao se 80. minut, kada je Gajić sa desne strane pronašao Gobeljića u kaznenom prostoru Mačve, ovaj je vratio u sredinu za Vukanovića, koji šalje loptu u donji levi ugao Perićevog gola - 3:0.

Tačku na ovaj meč stavio je Aleksandar Katai, koji se posle nedavnog oporavka vraća u prepoznatljivu formu. U 87. minutu Kanga je sa desne strane uposlio Srnića na ivici kaznenog prostora, ovaj je samo prosledio do Kataija, a Zvezdin ''Magiko'' majstorskim udarcem sa petnaestak metara postavio konačan rezultat - 4:0.

Golove možete da vidite OVDE.

-

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke