Majstorije kapitena Sume - Pazarci efikasni, Vojvodina ima očajnu odbranu!

Autor: Darko Mitrović
subota 07.10.2023.
18:49
Izvor: Sportske.net

Četvrta pobeda Novog Pazara ove sezone.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Utakmica 11. kola Superlige između Novog Pazara i Vojvodine počela je danas u 16 časova, a završena skoro tri sata kasnije pobedom Pazaraca rezultatom 3:1.

Razlog za toliko dugo trajanje ovog meča bio je prekid pri rezultatu 0:0 koji su navijači domaćeg tima sa tribine iza gola izazvali bacanjem pirotehničkih sredstava na teren.

Sudija Jovanović je zbog rizika da dođe do povreda igrača odlučio da obe ekipe povuče u svlačionicu dok se pomenuta tribina ne isprazni.

A kada je meč nastavljen, Vojvodina je do kraja prvog poluvremena imala više pokušaja na gol, ali i Pazarci su opasno pretili. Ergelaš je dva puta iz izglednih situacija bio neprecizan, oba puta je loptu poslao preko gola.

Posle deset minuta igre u drugom poluvremenu Novi Pazar je poveo sa 1:0, a evrogol je postigao Portugalac Rafael Floro! 

Prihvatio je loptu na oko 25 metara od gola, defanzivci Vojvodine su mu ostavili i previše vremena i previše prostora da izgradi poziciju za šut, a kada je u tome uspeo, ''ispalio je projektil'' iskosa sa leve strane u bliži ugao Carevićevog gola i lopta je završila u mreži - 1:0.

Mogao je sve da reši Karaklajić dvadeset minuta kasnije, kada je Karaklajić opasno pripretio sa desne strane, ali je golman Carević ovoga puta uspeo da loptu izbije u korner.

Ali, nepuna dva minuta kasnije Karaklajić je uspeo da nađe put do mreže. Sve se dogodilo posle njegovog solo prodora po levoj strani, a na ulasku u kazneni prostor gostiju uputio je udarac, lopta je pogodila Mateusa, prevarila golmana Carevića i završila u mreži - 2:0.

Trener Novog Pazara Siniša Dobrašinović zatim odlučuje da iz igre izvede Adema Ljajića, a na teren pošalje Sejdubu Sumu, kao i iskusnog napadača Marka Šćepovića.

Međutim, već u 83. minutu Vojvodina se rezultatski vraća u igru, golom Alekse Vukanovića koji je sa ivice peterca savladao golmana Mirkovića za 2:1.

A koliko će ove sezone maestralni Sejduba Suma značiti ekipi Novog Pazara, pokazao je u 85. minutu kada je na sredini terena osvojio loptu, a onda kroz sredinu idealno asistitao za Adešinu, koji izbija sam ispred Carevića i rutinski završava akciju za 3:1.

Do kraja meča Suma je u još par navrata svojim egzibicionim potezima uveseljavao domaću publiku, a gostima iz Novog Sada ostaju velike brige, pre svega kada je defanziva u pitanju, jer posle ovog poraza Vojvodina ima gol-razliku 12:19 i uz poslednjeplasirani Železničar iz Pančeva je ekipa sa najvećim brojem primljenih golova u Superligi od početka sezone.

Na tabeli, Vojvodina je ostala na osmoj poziciji sa 14 bodova, a Pazarci su sada deveti sa bodom manje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke