Makabi se ne boji Zvezde: "U odličnoj smo poziciji!"

Autor: Lazar Nikolić
sreda 17.08.2022.
11:30
Izvor: Sportske.net

Izrealci spremni za veliku utakmicu.

EPA-EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU
EPA-EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Povezane vesti

Kada je Makabi iz Haife u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona izvukao grčki Olimpijakos malo ko je verovao da će izraelski šampion proći dalje, ali su igrači trenera Baraka Bahera održali lekciju crveno-beli i slavili u Pireju sa ubedljivih 4:0.

Posao u trećem kolu bio je lakši, kiparski Apolon ostao je bez šansi za prolazak u plej-of već posle prvih 90 minuta u Haifi, kada su domaći nošeni sjajnom publikom ponovo bili sjajni i ponovo slavili sa 4:0. Revanš na Kipru bio je samo formalnost, Apolon je prepolovio prednost Makabija, ali je tim iz Haife stigao na prag Lige šampiona gde ga očekuje srpski šampion Crverna zvezda.

Trener Makabija Barak Baher spreman je za veliki okršaj u plej-ofu kvalifikacija sa crveno-belima i veruje u snagu svog tima.

"Smatram da smo strogi prema igri koju smo prikazali na Kipru. Ukoliko posmatrate čiste prilike trebalo je da rezultat bude 5:2 za nas. Istina je da je bilo i manje dobrih stvari, ali ovo je vrlo dobar tim i došli smo do ove faze svojim zaslugama. Nalazimo se u odličnoj poziciji, u dobroj smo formi i želimo da napravimo još jedan korak napred. Želimo da igramo svoju igru, međutim rival je jak. Protiv Olimpijakosa smo krenuli u napad i ranio postigli gol. Imamo iskusne igrače koji znaju kako da se nose sa teškim situacijama poput one u Limasolu. Stvari mogu da krenu u oba smera, ali je važno na pravi način reagovati na rasplet. Verujem da će igrači uspeti u tome", rekao je Baher pred meč u Haifi.

Prva utakmica plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona Makabi Haifa - Crvena zvezda igra se večeras od 21 sat. Revanš je za šest dana na "Marakani".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke