Makarić iznervirao Piksija, selektor posle meča objasnio zašto je burno reagovao!

Autor: Darko Mitrović
petak 11.06.2021.
17:59
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Japancima je priznao da su danas bili mnogo bolji.

BETAPHOTO/FSS/MO
BETAPHOTO/FSS/MO

Povezane vesti

Porazom od Japana u Kobeu rezultatom 1:0, reprezentacija Srbije završila je turneju na Dalekom Istoku, gde je prethodno remizirala sa Jamajkom, 1:1.

Posle današnjeg meča, selektor ''Orlova'' Dragan Stojković nema nikakvu dilemu da je pobedio bolji tim.

''Japan je mnogo bolji i brži tim, tehnički daleko dominantniji u odnosu na ovaj sastav naše reprezentacije i njihova pobeda je sasvim zaslužena. I ako me pitate kao trenera da li sam to očekivao, da, upravo sam tako nešto i očekivao. Da će biti dosta teška i zahtevna utakmica za naše igrače. Japanci su iskusni i uigrani, to se vidi na terenu. I da smo pobedili, isto bih vam rekao, ovaj poraz ne menja ništa u našim budućim planovima.

Upozoravali smo i u poluvremenu na šta treba obratiti posebnu pažnju. Taj jedan korner, devijacija lopte na drugu stativu, primili smo olako gol koji je Japancima u nastavku utakmice ulio dodatno samopuzdanje da krenu napred i da zaigraju kako žele. A sa druge strane, nama je bilo poprilično teško da ispratimo taj njihov ritam'', objasnio je Stojković, a prenosi zvanični sajt FSS.

U TV prenosu je viđena i Stojkovićeva ljutita reakcija kada je Milan Makarić propustio priliku za gol, pa mu je posle meča postavljeno pitanje i na tu temu.

''Pa jeste, iznervirao sam se jer sam znao da će doći do jedne, eventualno dve šanse za našu ekipu. Ne više. Nismo mogli u ovoj konstelaciji da budemo dominantni i meni je to apsolutno jasno, ne treba niko da brine previše zbog toga. I ta šansa kad se ukazala, jednostavno smo morali da je iskoristimo. Ali to je detalj koji ne menja puno toga. I da smo dali gol, pitanje je kako bi se utakmica završila'', napominje Stojković.

Na kraju, rezime ove turneje i pogled ka septembru, kada se nastavljaju kvalifikacije za Mundijal u Kataru.

''Ja imam svoje mišljenje po pitanju mečeva prijateljskog karaktera. Mene oni ne zanimaju sa rezultatskog aspekta i to svi znaju. Ovo je nešto što smo morali da odradimo, u uslovima koji nam nikako nisu išli na ruku. Znate i samo da smo 10 dana bili zatvoreni u hotelu, bez izlaska napolje. Ne mogu od ovih momaka da tražim više i ne treba očekivati više. Dali su svoj maksimum i to je najvažnije. Želim da im se zahvalim što su prihvatili poziv i pošli sa nama u Japan, što su žrtvovali svoje godišnje odmore posle naporne sezone. To je svakako za pohvalu. A niti sam tražio nešto posebno, niti sam očekivao nešto posebno. Videli smo dosta toga na treninzima i na utakmicama, u svakom slučaju dva lepa testa, ali ono što mene zanima i o čemu ja razmišljam, to je 4. septembar'', zaključio je Stojković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke