Makarić srušio Zlatibor, pobeda Inđije, Bačka uzela bod u Ivanjici

Autor: Aleksandar Golubović
subota 03.04.2021.
16:51
Izvor: Sportske.net

Prvi strelac lide nastavlja da dominira.

Srdjan StevanovicStarsportphoto
Srdjan StevanovicStarsportphoto

Povezane vesti

Prvi strelac Ling long Superlige Srbije Milan Makarić nastavio je sa odličnim partijama ove sezone pošto je sam doneo pobedu svom Radniku protiv Zlatibora 2:1 u Surdulici.

Nakon prvog poluvremena koje je proteklo bez golova, Makarić je zatresao mrežu gostiju iz Čajetinu u 57. minutu sa penala, a samo dva minuta kasnije potvrdio je pobedu domaćem timu.

Zlatibor je poslednji trzaj pokazao u 84. minutu kada je Nemanja Krstić postigao gol nade, a u finišu meča imali su prilike da dođu do izjednačenja, ali su sva tri boda ostali u Surdulici.

Radnik je tako prekinuo seriju od dve utakmice bez pobede, dok je Zlatibor nakon četiri uzastopna izgubljena meča sve dalje od mogućnosti da zadrži status superligaša i naredne sezone.

Fudbaleri Inđije ostvarili su važnu pobedu na domaćem terenu savladavši na svom terenu beogradski Rad 1:0 golom napadača Nebojše Bastajića u 63. minutu.

Domaćin je samo sedam minuta pre toga stekao brojčanu prednost pošto je zbog drugog žutog kartona igru napustio defanzivac gostiju Lazar Stoisavljević.

Inđija je drugom pobedom u poslednja tri kola došla na svega četiri boda od mesta koje garantuje opstanak u ligi.

Sa druge strane, Rad je prekinuo seriju od dva meča bez poraza i tako propustio priliku da se bodovno izjednači sa Novim Pazarom, koji je najlošije plasiran u "mirnoj luci".

Poslednjeplasirana OFK Bačka neočekivano je dobro odolevala Javoru na gostovanju u Ivanjici budući da je tri četvrtine utakmice imala rezultatsku prednost, a na kraju je uspela da stigne do boda odigravši 1:1.

Gosti iz Bačke Palanke su već u četvrtom minutu stigli do prednosti golom Marka Pantića fantastičnim golom sa pola terena, a domaćin je sve do 77. minuta bezuspešno pokušavao da stigne makar do izjednačenja.

To je uspeo da učini napadač Luka Luković sa penala i tako materijalizovao period bolje igre Javora, koji je nedugo pre izjednačenja imao lepu priliku kada je Ibrahim Tanko pogodio prečku.

Luković je u finišu meča imao nekoliko prilika da donese preokret Ivanjičanima, ali je Bačka odolela i posle nepunih mesec dana uzela bod.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke